Prof. Dr. Derin Kösebay Üzüntüyle adetler durabilir
HABERİ PAYLAŞ

Üzüntüyle adetler durabilir

Haberin Devamı

Psikolojik durum kadınların adet düzenini etkileyebiliyor. Bir yakını ya da çok sevdiği birini kaybeden kadında adetler tamamen durabiliyor. Bu yüzden hayata biraz olumlu bakmak ve sağlıklı yaşam kurallarına uymak gerekiyor

Adetlerim kesildi

24 yaşında, 1 çocuk annesiyim. 1 yıl önce adetim birden kesildi. Doktora gittim. Bana ilaç verdi. Onu kullanınca adet gördüm. Doktor hormonlarıma baktı “Her şey normal. Rahim ağzında ufak bir yara var” dedi. Elim yüzüm her sabah uyandığımda şişmiş oluyordu. Bir de çok kilo aldım. Sol yumurtalığımda polikistik over çıktı. Bana yine ilaç verdi. Kullanınca adet oluyorum. Tedavim bittikten ne kadar zaman sonra karnımdaki şişkinlik iner? CEVAP Sevgili okuyucumuz, tavsiyem öncelikle hayata daha olumlu bakmanız. Psikolojik durum adet mekanizmasını ciddi etkileyebiliyor. Büyük üzüntü geçiren, sevdiklerini kaybeden bir kadında adet tamamen durabiliyor. Psikolojik durum yanında polikistik over de adet düzenini bozan, kilo alma eğilimini artıran bir durum (Kilo aldıkça yağlarda yapılan hormonlar adet düzenini bozuyor). Tedaviniz devam ediyor. Siz kilo vermek için çaba sarf edin, yürüyüş, jimnastik yapın ve şekerli gıdalardan kaçının. Umarım her şey yoluna girecektir. Doktor kontrollerini de sakın ihmal etmeyin.

[[HAFTAYA]]

Sürekli kan geldiği için henüz ilişkiye giremedik

24 yaşında, 1 haftalık evli bir kadınım. Eşimle her ilişkiye başladığımızda, benden hemen kan geliyor. Bu kan yüzünden şu ana kadar tam bir ilişkiye giremedik. Ne olur bize yardımcı olun. Bunun sebebi nedir? CEVAP Sevgili okuyucumuz, yeni evlenenlerde zaman zaman görülebilen bir durum. Çok önemli olduğunu sanmıyorum. Ama şikayetleriniz devam ederse bir kadın-doğum uzmanına muayene olmanız gerekir. Genellikle sorun kızlık zarının biraz kalın olmasından kaynaklanır ama vajinadaki veya rahim ağzındaki bir hastalığında benzer şikayetleri yapabilmesi mümkün.

Karnım çok ağrıyor

19 yaşında kızım. Benim sürekli karnım ağrıyor. Özellikle adet olacağım zamanlar kasıklarıma kramplar giriyor. Ağrılar genelde adet görmeden 4 gün önce başlıyor. Sizce ciddi bir hastalığım olabilir mi? CEVAP Sevgili okuyucumuz, adet ağrısı veya adete yakın günlerde başlayan ağrıların birçok nedeni olabilir. Sizin probleminizin ne olduğu ancak muayeneden sonra belli olur. Bence bir kadın-doğum uzmanına muayene olsanız iyi olur. Hem ağrıdan kurtulursunuz hem de ağrı nedenini merak etmekten. Ayrıca ileride bir sorun yaratıp yaratmayacağını da öğrenirsiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder