Ekonomi Vadide dönüşüm bir başka

Vadide dönüşüm bir başka

Paylaş
Vadide dönüşüm bir başka

Bir dönem sık sık sel haberleriyle gündeme Cendere Vadisi’nde bugün bambaşka bir hayat var. 2011’de Türkiye’ye örnek olarak başlayan dönüşüm sonrası sellerin yerini yollar, fabrikaların yerini markalı dev projeler aldı

Türkiye’de kentleşme çalışmaları başlarken Fikirtepe ile birlikte öne çıkan Cendere Vadisi bugün şehirde dönüşüm mayasının tuttuğu en önemli bölge olarak ön plana çıktı.

Gecekondudan dönüşüm yapılan Fikirtepe’de süreç sancılı geçerken, fabrikadan dönüşümün yapıldığı Cendere Vadisi’nde markalı konut projeleri birbiriyle yarışır hale geldi. Eskiden sel baskınları ile gündeme gelen bölge, yapılan ıslah çalışmaları ve bilinçli dönüşümle bugün tam bir cazibe merkezi oldu.


METREKARE FİYATLARI UÇTU


Ayağaza, Maslak ve Seyrantepe arasında kalan Cendere Vadisi’nde son 4 yılda markalı projelerde yüzde 85’lik bir artış yaşandı. Dönüşümden önce metrekare fiyatlarının 2 bin 500 lira civarında olduğu Kağıthane’ye bağlı bölgede metrekare fiyatları artık 6 bin 600 ile 12 bin 490 lira arasında değişiyor. 2011'de alınan kararla başlayan kentsel dönüşüm çalışmalarının 2020’de büyük oranda tamamlanması ve bölgenin İstanbul’un en önemli yerleşim yerlerinden biri olması bekleniyor.


BEYAZ YAKALILAR VADİDE


B, B+ ve A gelir seviyesine yönelik projelerin geliştirilmesiyle bölgeye beyaz yakalıların talebi yükselmiş durumda. Özellikle Levent ve Maslak gibi İstanbul’un iki önemli iş sahasına yakınlığı ile ön plana çıkan Cendere Vadisi’nde yapımı tamamlanmış ve halen süren birçok önemli proje bulunuyor. Artaş, Aydınlı ve Invest ortaklığıyla hayata geçen Vadistanbul, Ağaoğlu’nun Maslak 1453’ü, Nurol Gayrimenkul’ün Nurol Life, Tahincioğlu’nun Nidapark Seyrantepe, Seba İnşaat’ın Seba Office Boulevard ve Eroğlu’nun Skyland’ı bölgenin starları olarak dikkat çekiyor.

ULAŞIM İMKANI


İstanbul’un en önemli iki ana arteri; TEM ve E-5 Karayolu’nun ortasında yer alan Cendere Vadisi, tünel, köprüler ve metro hatlarına olan yakınlığı ile de önemli bir yerde. Yenikapı-Hacıosman Metrosu’nun yanı sıra bölgede ulaşımı daha da rahatlatacak 2 yeni metro projesi var. Bunlardan ilki yapımı devam eden ve Kağıthane’de durağı bulunacak olan Kabataş-Mahmutbey Metro Hattı. İkincisi ise Kemerburgaz’dan geçmesi planlanan Gayrettepe-3. Havalimanı Metrosu.

Haberin Devamı