Dünya Vah yenge vah

Vah yenge vah

Paylaş
Vah yenge vah

Diplomat Burhan Belge ile evliyken Atatürk'ün dansa kaldırdığı efsanevi oyuncu Zsa Zsa Gabor yataktan düştü. Felçli olan 93 yaşındaki yıldızın kemikleri kırıldı

Zsa Zsa Gabor 1917’de Macaristan’da doğdu. 1936’da Macaristan Güzeli seçilip şöhretle ve sinemayla tanıştı. Sonra Hollywood’a transfer oldu. Amerika’da filmlerde rol alırken cazibesiyle erkekleri peşinden sürükledi. ‘Aşk’sız günü geçmedi. Sevgililerinin çoğuyla nikah masasına oturdu. Bugüne kadar 9 kez evlendi.

Haberin Devamı

İlk evliliğini 1937’de Macaristan Büyükelçimiz Burhan Belge’yle yaptı. Gelin 20, damat 38 yaşındaydı. Çift balayı için Türkiye’ye geldi. Atatürk, Ankara’daki bir baloda Zsa Zsa Gabor’u dansa kaldırdı.

Burhan Belge’den 1941’de boşanan Zsa Zsa Gabor, yıllar sonra itiraf etti: “Danstan sonra Atatürk ile birkaç kez birlikte yemek yedik. Gözleri hâlâ aklımda. Atatürk unutamadığım bir erkek.” Son kocası Prens Frederic von Anhalt ile Amerika’da yaşayan Zsa Zsa Gabor, 2002’de trafik kazası geçirdi.

Kalçası da kırıldı

Kaza sonunda kısmi felç nedeniyle tekerlekli sandalyeye mahkum oldu. 2005’te bir felç daha geçiren yıldız, dün evinde televizyon izliyordu. Çalan telefona bakmak için uzanınca yatağından yere düşüp yuvarlandı. 93 yaşındaki Zsa Zsa Gabor’un çok sayıda kemiği kırıldı. Kalça kemiği de kırılan yıldız tedavi altında.

Haberin Devamı