Gündem Vahim 'işkence' iddiası!

Vahim 'işkence' iddiası!

Paylaş
Vahim 'işkence' iddiası!

Güneydoğu'da göstericilerin, polis müdahalesiyle AK Parti il binasına götürüldüğü ve işkenceye maruz kaldıkları iddia edildi!

Yüksek Seçim Kurulu'nun 12 bağımsız aday için verdiği veto kararı Türkiye'de kıyametin kopmasına neden oldu. Alınan kararın ardından göstericiler protesto için sokaklara döküldü. Molotofların ve taşların havada uçuştuğu Güneydoğu sokaklarında bu kez kan aktı!

Çıkan çatışmalarda göstericilerden birisi hayatını kaybetti. Çok sayıda kişi de yaralandı. Ancak öyle vahim bir iddia atıldı ki ortaya... AK Parti il binasına götürülen göstericilerden bazılarının işkenceye maruz kaldığı öne sürüldü

Haberin Devamı

BDP'nin dünkü polis saldırısını protesto etmek için yapmak istediği yürüyüşe polisin yeniden müdahalesi sırasında gözaltına alınanların AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı'na götürüldüğü ve orada işkenceye maruz kaldıkları iddia edildi!

Birgün gazetesinde yer alan iddialara göre, Diyarbakır halkı, KCK davasında yargılanan Kürt siyasetçilere destek vermek ve YSK vetosunu protesto etmek için eylem yaparken, polisin müdahalesine maruz kalmıştı.

POLİSTEN TAZYİKLİ SU!

Bu müdahaleyi protesto etmek için bugün BDP il binası önünden Demokratik Çözüm Çadırı'na yürüyüş yapılmak istendi. Ancak polis bugün de gaz bombaları ve tazyikli su ile müdahale etti.

Çok sayıda kişiyi gözaltına alan polisin, bu kişileri AKP il binasına götürdüğü görüldü. Gözaltındakilere işkence yapıldığı iddia ediliyor.

Haberin Devamı

BİRGÜN