Gündem Vahşetin acısı ana yüreğini dağladı

Vahşetin acısı ana yüreğini dağladı

Paylaş
Vahşetin acısı ana yüreğini dağladı

Üvey annesininsöz dinlemediği gerekçesi ile vahşice öldürüp parçalara ayırdığı 9 yaşındaki Fırat Sezer'in öz annesi Meryem Gül Gaziantep'te hastaneye kaldırıldı

Şanlıurfalı Necmi Sezer ile İstanbul’da 4 yıl nikahsız birlikte yaşayan Meryem Gül, sürekli dayak yiyince ayrılarak baba ocağı Gaziantep’e döndü. Bu birliktelikten dünyaya gelen çocukları Fırat Sezer, üvey annesinin elinde büyürken 5 yıl boyunca öz annesi Meryem Gül’e gösterilmedi.

Haberin Devamı

Çocuğunun vahşete kurban gittiğini televizyondan öğrenen acılı anne Gül’ün tek isteği parçalar halinde bile olsa oğlunun cesedini görebilmek. Gül Ailesi çocuğun cenazesini Gaziantep’e getirip toprağa vermek isterken, cenazenin baba tarafından teslim alındığını ve Şanlıurfa’da toprağa verilmek üzere hazırlık yapıldığı öğrenildi. Bu gelişme üzerine Gaziantepli Gül Ailesi’nin savcılığa başvurarak Fırat’ın Gaziantep’te toprağa verilmesini isteyecek.

31 yaşındaki anne Meryem Gül, "Eski eşimle 4 yıl birlikte yaşadık. İmam nikahlıydık ayrıldık. 5 yıldır bana çocuğumu göstermiyor. Sürekli benden çocuğumu kaçırıyordu. Telefonda bile görüştürmüyordu. Çocuğuma ulaşmayım diye telefon hatlarını sürekli değiştiriyordu. Ben çocuğumun kokusunu bile alamıyordum. Çocuğumun kokusunu bile alamadan gitti benim yavrum, göstermedi bana. Bu acı çok zor" dedi.

Haberin Devamı

BU NASIL BİR BABA?

Çocuğunu ölümünden sorumlu kişilerden şikayetçi olduğunu söyleyen anne Meryem Gül tepkisini şöyle sürdürdü:

"Çocuğumu kim öldürdüyse o cezasını çeksin. Baba da bu işte ihmalkar ve çocuğumun ölümünde parmağı olduğunu düşünüyorum. Çocuğumun dirisini vermediler cesedini bana versinler. Bu vahşeti insan yapmaz. Sen kurban mı kesiyorsun? Bana oğlumun cesedini yeter ki versinler. 10 parça olsun yeter ki göreyim. Benim bir çocuğum daha öldü 9 aylıkken bakımsızlık ve hastalıktan. Kimseye söylemezdim derdimi. Nasıl bir baba bu anlamıyorum. Oğlumun ölüsünü vermem. Onların yürekleri yanmaz bizim yüreğimiz yanar."

EŞİM BENİ SÜREKLİ DÖVERDİ

Acılı anne Meryem Gül, 4 yıl birlikte yaşadıkları süre içerisinde Necmi Sezer’in kendisine şiddet uygulayıp sokaklarda dövdüğünü öne sürerek, "Evimize bakmazdı. Komşuların verdiği ekmekle geçinirdik. Beni sürekli ölümle tehdit ederdi. Üstüme kuma getirirdi. Eve hayat kadınları getirirdi. Bu nedenle kendisinden ayrıldım. Çocuklarımı büyütmesinde benim ailem destekledi" diye konuştu.

TORUMUNUN ÖLÜM HABERİNİ TELEVİZYONDAN DUYDUK

Dede Süleyman Gül ise, torununu sürekli yanlarında kalması için babasından istediğini ancak kabul ettiremediğini belirterek şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Bizden sürekli kaçırdı. Son olarak yaklaşık 2 ay önce görüştük. İstanbul’dan memleketi Şanlıurfa’ya gideceğini ve çocuğu Gaziantep’e getireceğini söyledi. Ondan sonra da bir daha aramadı. Biz Kayseri’deki çocuklara üzülürken, televizyonda torunumuzun öldürüldüğünü duyduk. Allah kimseye böyle bir acı göstermesin. Şok olduk. Hala şoktayız. Çocuğumuzun ölümünde kimin ihmali varsa kim suçluysa cezasını çeksin."

ANNE EVLENDİ, FIRAT’I İSE BABASI İSTANBUL’A GÖTÜRDÜ

Meryem Gül’ün eşinden boşandıktan sonra bir yıl yanında oğlu Fırat olduğu halde Şanlıurfa’da yaşadığı, eşi Necmi Sezer’in Gürcü kadın ile evlenmesinin ardından kendisinin de evlenerek Yozgat’a gittiği öğrenildi. Annenin evlenmesi nedeniyle de babanın oğlunu alarak İstanbul’a götürdüğü, Anne Meryem Gül’ün oğlunun öldürüldüğü haberini alınca babasının evine geldiği de belirtildi.

Ahmet KAYA/GAZİANTEP, (DHA)