Türkiye (Son Dakika) Vahşetin adresi bu kez Afyonkarahisar

Vahşetin adresi bu kez Afyonkarahisar

Paylaş
Vahşetin adresi bu kez Afyonkarahisar

Afyonkarahisar'da yaşanan alkollü sürücü vahşetinde, sarhoş sürücü otomobil ile çarptığı 17 yaşındaki bir genci hastaneye götürmek yerine ıssız bir köy yoluna bırakarak kaçınca, genç beyin kanaması ve soğuktan donarak hayatını kaybetti. Vahşetin ardından sürücü, jandarma tarafından yakalandı

Olay, önceki gün akşam saatlerinde Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa ilçesine bağlı Ahmetpaşa beldesinde meydana geldi. İddialara göre, kan donduran olay şöyle oldu:

30 KİLOMETRE ÖTEDE YOL KENARINA ATTI

Alkollü olduğu bildirilen Barış T., otomobiliyle Sinanpaşa ilçesinden kent merkezine doğru giderken, Ahmetpaşa beldesinde evine gitmekte olan 17 yaşındaki Aykut Akkuş’a çarptı. Barış T., kazadan sonra dehşete düşüren bir karar alarak, Akkuş’u yaralı halde hastaneye götürmek yerine beldeye yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki Garipçe köyü yakınlarında yol kenarına atarak kaçtı.

Ardından Sinanpaşa ilçe merkezindeki evine giden Barış T., iddialara göre burada beklemeye başladı. Akkuş’un gece geç saat olmasına rağmen eve gelmemesi ve cep telefonuna cevap vermemesi üzerine ailesi, akrabalarına da haber vererek 17 yaşındaki genci aramaya başladılar.

OLAY YERİNDE AYAKKABILARI VE PLAKA BULUNDU


Kısa bir süre sonra kaza mahallinde yaşananlardan habersiz olan aile üyeleri, gencin ayakkabılarını ve yanında da bir araç plakası buldular. Ayakkabıları ve plakayı yanına alan aile üyeleri Sinanpaşa İlçe Jandarma Komutanlığı’na giderek durumu anlattılar. Plakadan sorgulama yapan ekipler kısa sürede Barış T.’ye ulaştılar. Jandarmanın evine geldiği Barış T.’nin olayı kabullenmediği ve jandarmanın evini mahkeme kararı olmadan aratmayacağını belirttiği kaydedildi. Bunun üzerine jandarmanın mahkemeden arama kararı alarak Barış T.’nin evine tekrar geldiği ve evini arayarak kendisini gözaltına aldıkları belirtildi.

17 YAŞINDAKİ GENCİN CANSIZ BEDENİ KAR ALTINDA BULUNDU

Gözaltına alınan Barış T.’nin jandarmada susma hakkını kullandığını, avukat gelmeden ifade vermeyeceğini belirttiği ve ifade vermemek için uzun bir süre direndiği belirtildi. Bu arada Akkuş’u aramak için çalışma başlatan jandarmanın sabah saatlerinde Akkuş’un cansız bedenini Garipçe köyü yolunun kenarında üzerine kar örtülmüş halde buldukları ve ailesine haber verdikleri kaydedildi. Daha sonra avukat nezaretinde ifadesi alınan Barış T.’nin olayı itiraf ettiği ve alkolün de etkisiyle bilincinin yerinde olmadığı için böyle bir şey yaptığı ve pişman olduğunu söylediği öğrenildi.

"ÇOCUĞUMA ÇARPAN SARHOŞ SÜRÜCÜ İDAM EDİLSİN"

Olayla ilgili konuşan ve oğlunun ölümüne neden olan Barış T. için idam cezası isteyen acılı baba Şahin Akkuş, olanlara bir türlü inanamadığını ve kazanın ardından Barış T.’nin oğlunu neden hastane yerine yol kenarına atmasına anlam sır erdiremediğini ifade etti. Gözü yaşlı baba Akkuş başlarından geçen talihsiz olayı şöyle anlattı:

"Dün saat 23.30 civarında oğluma sarhoş bir sürücü çarpmış. Olay yerinden aracına atarak hastane yerine boş bir araziye götürerek benim çocuğumu öldürdü. Biz çocuğumuz bugün jandarma bize haber ettiğinde bulduk. Biz gece 25-30 arkadaş köy köy, kasaba kasaba aradık, fakat bulamadık. Hastanelere gittik her tarafı aradık, en sonunda jandarma bize bugün sabahleyin çocuğumuzun boş bir arazide atılmış şekilde bulunduğunu bildirdi, ölü olarak. Çocuğum 17 yaşındaydı ve okula gitmiyordu. Oğlum 2 yaşında havale geçirdi biz 15 yıldır Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’ne taşınıyorduk onu iyi etmek için. Biz ailece gecemizi, gündüzümüzü komple bu çocuğa harcadık yani çoğu günümüz uykusuz geçti."

"BU İKİNCİ BİR ÖZGECAN VAKASI"

Yaşananların ikinci bir Özgecan Aslan vakası olduğunu ifade eden baba Akkuş, "Bu bir cinayettir, ben bunun idam edilmesini istiyorum. Resmen bir kaza değil bu cinayet yani bunu bir insan yapamaz. İkinci bir Özgecan vakası bu yani Özgecan’dan bir farkı yok bunun. Otopsi sonucunda beyin kanaması çıktı bana kalırsa donarak da öldü bu çocuk. Çocukta yara, bere hiçbir şey yok. Bu çocuk hastaneye yetiştirilse kurtulurdu, doktorların deyişi bu. Bize en yakın üniversite hastanesi on dakika. Yani bu çocuk hastane yerine arazide resmen ölüme terk edildi. Biz olay yerinde plakayı bulduk ve hemen jandarmayı aradık. 15 dakika sonra jandarma geldi. Ağabeyi var oğlanın hemen hastanelere koştu, hastaneleri aradı ama bulamadık. Ama plakadan isim tespiti yapılarak şahıs yakalandı. Fakat ona rağmen yerini söyletemediler. Yarım saat, 1 saat sonra söyledi yerini. Yani resmen cinayet bu ya başka bir şey değil. Benim demek istediğim şey şu bizim canımız yandı başkalarının canı yanmasın. İdam cezası gelsin ki bir daha böyle başkalarının canı yanmasın" diye konuştu.

"ŞAHSI TELEFONLA ARAYIP ÇOCUĞUN YERİNİ SORDUK AMA O BİZE SÖYLEMEDİ"

17 yaşında hayatını kaybeden Akkuş’un eniştesi Halil Pehlivan ise jandarmadan önce Burak T.’yi telefon ile aradıklarını, ancak kendisinin telefona cevap vermediğini kaydederek, "Sonra kendisine SMS gönderdik ve dedik ki ‘kardeşim eğer insansan çocuğun yerini bari söyle’ dedik. Onu da söylemedi telefonu yüzümüze kapattı. ‘Ben çoluk-çocuk görmedim, bilmiyorum’ dedi, telefonu yüzümüze kapattı" dedi.

KAZA MOBESE KAMERALARINA TAKILDI

Öte yandan, Akkuş’un ölümüne neden olduğu iddia edilen alkollü sürücü Burak T.’nin evli ve bir çocuk babası olduğu öğrenilirken, jandarmadaki sorgusunun devam ettiği öğrenildi.

Beldede bulunan MOBESE kameralarına yansıyan görüntülerde ise Burak T.’nin kaza yerine gitmeden önce hızlı bir şekilde otomobili ile kameranın açısına girdiği, daha sonra yaklaşık 100 metre ileride Aykut Akkuş’a çarptığı ve yaklaşık 5 dakika olay yerinde bekledikten sonra aracı ile yine hızla olay yerinden uzaklaştığı görülüyor. Burak T.’nin geçen süre zarfında o anda halen hayatta olan Akkuş’u aracına bindirdiği ve gittiği iddia edildi.

Olayla ilgili başlatılan geniş çaplı soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Haberin Devamı