Dünya Vahşi hayvan kaçakçılığı arttı

Vahşi hayvan kaçakçılığı arttı

Paylaş
Vahşi hayvan kaçakçılığı arttı

Dünya genelinde vahşi hayvan kaçakçılığının son yıllarda yükselişe geçtiği açıklandı

ABD Dışişleri Bakanlığı ekonomi, enerji ve tarımdan sorumlu Müsteşar Robert Hormats, düzenlediği basın toplantısında, vahşi hayvan ticaretinin yıllık 8 milyar dolardan fazla para getirdiğini ve bu sektörün her geçen gün büyüdüğünü söyledi.

Hayvan kaçakçılığında en büyük ithalatçının Asya ülkeleri olduğunu söyleyen Hormats, konunun Kamboçya’da bu ay sonu yapılacak Asya-Pasifik zirvesinde ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton tarafından ele alınacağını belirtti.

Hormats, hayvan kaçakçılığında ABD’nin, Çin’den sonra 2’inci ithalatçı ülke olduğunu vurgulayarak sorunun bir parçası olmaları dolayısıyla çözüme de katkı sağlamak istediklerini söyledi. Ekonomik şartların iyileşmesiyle hayvan kaçakçılığına talebin arttığına
dikkati çeken Hormats, kanser tedavisinde sıkça kullanılan gergedan boynuzu tozunun kilosunun Asya’da 30 bin dolara alıcı bulabildiğini belirtti.

Hillary Clinton da geçen hafta, havyan kaçakçılığının hiç olmadığı kadar karlı, tehlikeli ve organize bir suça dönüştüğünü ifade ederek hükümetlere, hayvan kaçakçılığıyla mücadelede gerekli önlemleri alma çağrısında bulunmuştu.

AA

Haberin Devamı