Yaşam Vajinal kuruluğa karşı destek: Kayganlaştırıcılar

Vajinal kuruluğa karşı destek: Kayganlaştırıcılar

Paylaş
Vajinal kuruluğa karşı destek: Kayganlaştırıcılar

Vajinanın doğal olarak ıslanmaması stres, kullanılan ilaçlar, doğum sonrası gibi etkenlerden mümkün olmayabilir. Bu durumda kayganlaştırıcı kullanmak sürtünmeden kaynaklanan acıyı azaltır ve zevki arttırır.

Cinsel ilişki sırasında kadında vajinal kuruluk olması durumunda kayganlaştırıcı kullanmak ilişkiye girmeyi kolaylaştıracaktır. Peki kayganlaştırıcı nasıl kullanılır? Kayganlaştırıcı cinsel ilişki sırasında alınan zevki arttıran bir etkendir. Çünkü birleşme sırasında vajinada meydana gelen ıslanma penisin vajina içinde hareketini kolaylaştırır ve her iki taraf için de haz artar.

KAYGANLAŞTIRICI NASIL KULLANILIR?

Vajinanın doğal olarak ıslanmaması stres, kullanılan ilaçlar, doğum sonrası gibi etkenlerden mümkün olmayabilir. Bu durumda kayganlaştırıcı kullanmak sürtünmeden kaynaklanan acıyı azaltır.

Vajinal kuruluk olmaması durumunda da kayganlaştırıcı kullanmak sıklıkla başvurulan bir yöntemdir.

NASIL BİR KAYGANLAŞTIRICI TERCİH ETMEK GEREKİR?

Vajinal kayganlaştırıcı alırken su bazlı olanlarını tercih etmek alerjik reaksiyonlara karşı korur. Kayganlaştırıcılar su, yağ, petrol ve silikon bazlı olarak ayrılır. İdeal olan ilişki sırasında çay kaşığı büyüklüğünde bir miktarda kayganlaştırıcı kullanmaktır. Erkeğin kayganlaştırıcıyı penisine ve vajina kenarına sürmesi yeterlidir. Kayganlaştırıcı penis ucuna sürülebileceği gibi prezervatife de sürülebilir. Hassasiyeti arttırmak için de, penetrasyon öncesinde prezervatifin ucuna bir damla daha kayganlaştırıcı sürebilirsiniz.

Cinsel ilişki sırasında kayganlığın bitmesi durumunda tekrar kayganlaştırıcı sürülebilir. Ancak çok fazla miktarda kullanmak zevk almayı arttırmayacak aksine cinsel birleşmeyi olumsuz yönde etkileyecektir.

(Kirmizikalp.com)

Haberin Devamı