Ekonomi Vakıfbank bin kişi istihdam edecek

Vakıfbank bin kişi istihdam edecek

Paylaş
Vakıfbank bin kişi istihdam edecek

Vakıfbank Genel Müdürü Süleyman Kalkan, genel müdürlüğü İstanbul'a taşıyacaklarını ve şubeleşmeye hız vereceklerini belirtti

Mayıs ayında 900 eleman aldı

Vakıfbank Genel Müdürü Süleyman Kalkan, Vakıfbank’ın büyümesiyle eleman ihtiyacının arttığını belirterek, “Bankanın 10 bin 500 çalışanı var. Mayıs ayında 900 kişi aldık.

Yeni şubeler açılacağı için yıl sonuna kadar 600 ile 1000 kişiyi daha istihdam edeceğiz” dedi. Kalkan bu kişilerin alınmasının genel müdürlüğün Ankara’dan İstanbul’a taşınmasına bağlı olduğunu, bu nedenle göreve başlamalarının 2011’de gündeme geleceğini kaydetti.

2013’e kadar İstanbul’da

Kalkan, Vakıfbank’ın 2013’e kadar genel müdürlüğünü Ankara’dan İstanbul’a taşıyacağını açıkladı.

Gelecek yılbaşından itibaren öncelikle satış, pazarlama, hazine ve kredi bölümlerinin İstanbul’a geleceğini ifade eden Kalkan, “Taşınma Vakıfbank’a büyük fayda sağlayacak.

Birinci aşamamız için önemli ölçüde bir maliyet görünmüyor. Çünkü bir satın alma yapmadık, burada bir bina kiraladık” diye konuştu.

Şube sayısı 620’ye çıkacak

Vakıfbank’ın şube ağını genişleteceklerini kaydeden Süleyman Kalkan, bankanın şube sayısının 602’ye ulaştığını belirterek, “Yıl sonunda bu sayının minimum 620’ye çıkacağını öngörüyoruz” diye konuştu.

Yurtdışında sadece Kuzey Irak’ta Erbil’de şube açma projeleri olduğunu ifade eden Kalkan, “Oradaki merkez için hükümetten ön onay aldık. Türkiye’deki süreci bekliyoruz, bu yıl açarız” dedi

2

Haberin Devamı