Tamer Heper Vakit çok erken
HABERİ PAYLAŞ

Vakit çok erken

Haberin Devamı

Annem, annesinden ve babasından önce vefat etti, sonra da anneannem ve dedem vefat etti. Anneannem hayatta iken bakma şartı ile geniş arazilerini teyzeme bırakmış. Biz bunu öğrenince dava açmak için bir avukata vekaletname verdik. Ancak vekaletname verdikten sonra avukatın davalının eşinin uzaktan akrabası olduğunu öğrendik. Dava açalı üç ay oldu hâlâ bir sonuç çıkmadı. Biz bunu avukatın karşı tarafla akrabalığına bağlıyoruz. Bu iş nasıl sonuçlanır? Çok uzar mı? Terslik varsa nasıl anlarız? S.T.

Önce şunu söyleyeyim: Süre yönünden endişe etmekte biraz fazla aceleci davranmışsınız. Üç ay dediğiniz daha davanın ilk celsesinin neredeyse yapılmamış olması ihtimal dahilindedir. Sizin bahsettiğiniz dava öyle üç-beş ay içinde bitecek davalardan değildir. Davanın bitmesi için senelerden söz etmek mümkündür.

[[HAFTAYA]]
Üstelik yeni usul hukukumuz davaların kısalacağı vaadi ile yapılmış olmasına rağmen davaların daha da uzamasına, kalem işlerinin çoğalmasına neden olmuştur. Dolayısı ile süreler açısından aceleci olmamanızı öneririm. Yani üç ay içinde avukatınızdan bir sonuç beklemeyin. Avukatın uzaktan akrabalığına gelince. Bir avukat bazı hallerde işi reddetme mecburiyetindedir. Bunlar Avukatlık Kanunu’nda sayılmıştır. Karşı tarafın eşinin uzaktan akrabalığı işi reddetme nedenlerinden biri değildir. Ancak bildiğim kadarı ile de küçük yerlerde akrabalık ilişkisi o kadar geniştir ki bir avukatın, bir yerlerden sizlerden biri ile uzaktan akrabalığı da tabiidir. Ancak bu husus avukatı töhmet altında bırakmamalı. İçinizin rahat olması için avukatınızdan mahkeme dosya numarasını öğrenin, zaman zaman dosyanızı takip edin, duruşmalara kendiniz katılın, en azından avukatınıza güveniniz gelsin. Güven olmadıkça bu iş içinize sinmez. Dava bu, kazanılır da kaybedilir de. Hele avukatınızın bu davayı kaybettiğini düşünün, kimbilir aklınıza neler gelecek. Böyle bir durumda meslektaşımın da zan altında kalmasına gönlüm razı olmaz. Bu nedenle davanızı takip edin, hiç olmazsa içinizde şüphe kalmasın derim. Ancak tekrar edeyim ki üç ay içinde süre yönünden uyanan şüphe yersiz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder