Siyaset Vakit'e şok ceza
Paylaş
Vakit'e şok ceza

Anadolu'da Vakit gazetesi, 312 generale 624 bin TL tazminat ödeyecek

2’şer bin TL tazminat istendi

Eski Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Aytaç Yalman, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek ve eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Şener Eruygur’un da aralarında bulunduğu 312 general, Anadolu’da Vakit gazetesine dava açmıştı.

Generaller, Asım Yenihaber müstear ismiyle yayınlanan “Onbaşı bile olamayacakların general olduğu ülke” başlıklı köşe yazısında kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu iddiasıyla Vakit’ten 2’şer bin TL tazminat istemişti.

Yargıtay kararı bozmuştu

Ankara 20. Asliye Hukuk Mahkemesi, her bir davacı için 2 bin TL olmak üzere toplam 624 bin TL’nin, gazetenin imtiyaz sahibi Nuri Aykon, Harun Aksoy ve yazıyı yazan eski RTÜK (Radyo ve Televizyon Üst Kurulu) üyesi Mehmet Doğan’dan (Asım Yenihaber) tahsiline karar vermişti.

Ancak Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, eksik inceleme gerekçesiyle bu kararı bozmuştu. Ankara 20. Asliye Hukuk Mahkemesi, eski kararında direndi ve gazeteyi toplam 624 bin TL ödemeye mahkum etti. Son kararı Yargıtay Genel Kurulu verecek.

Haberin Devamı