Ekonomi Vakko 8 yıl aradan sonra Ankara'da

Vakko 8 yıl aradan sonra Ankara'da

Paylaş
Vakko 8 yıl aradan sonra Ankara'da

Vakko birçok Ankaralı'nın belleğinde çok özel bir yere sahip olan Kızılay Vakko mağazasını kapattıktan sekiz yıl sonra Arjantin Caddesi'nde mağaza açıyor

Kızılay’dan istemeden gitmiştik

Vakko, Ankara’nın en seçkin bölgelerinden biri olan Arjantin Caddesi’nde 1000 metrekarelik bir alana kurulan beş katlı müstakil mağazası ile Ankaralı modaseverlerle buluşuyor.

Vakko Holding Başkanı Cem Hakko, nisanda hizmete girecek mağaza ile sekiz yıl aradan sonra Ankara’da yeniden caddeye dönmenin heyecanını yaşadıklarını söyledi.

Hakko, “Kızılay’dan istemeyerek ayrılmıştık. Ankara’nın en güzel noktalarından Arjantin Caddesi’ndeki çok özel yapıda yeniden caddeye kavuşacağız” dedi.

Yatırımlara ara vermedik

Hakko, Nişantaşı ve Ankara’daki mağazalar, Nakkaştepe’deki Vakko Moda Merkezi ile Vakko bünyesindeki markalara verdikleri destekle, son iki yılda 70 milyon dolarlık yatırıma ulaşacaklarını söyledi.

Hakko, “Bundan iki yıl önce Esenyurt’taki üretim tesisimizi hizmete açtık. Yatırımlarımıza ara vermedik. Gelişimimizin temelinde geçmişten bugüne yenilikçilik ve dinamizm var. Vakko Ankara mağazası ile bu iki kavramın tüm gereklerini fark yaratarak yerine getirmeye devam ediyoruz” dedi.

Tekrar caddeye dönüyor

Cem Hakko, Vakko Ankara’nın yatırım kararını krizin sinyallerinin hissedildiği bir dönemde aldıklarını belirterek şöyle konuştu: “Birçok Ankaralı’nın belleğinde çok özel bir yere sahip olan Kızılay Vakko’dan çıktıktan sekiz yıl sonra ilk kez Ankara’da caddeye dönmenin heyecanını yaşıyoruz.

Kızılay Vakko sadece mağaza olarak anılmanın çok ötesine geçerek Ankara için sembolik bir yapı haline gelmiş bir ‘Ankaralı’ idi. Böyle bir tarihe sahip olduğumuz Ankara’da, Ankaralı modaseverler için yeniden caddedeyiz.”

Nostaljik yapıya yeni tasarım

Vakko Ankara binası, 1965’te Başbakan Suat Hayri Ürgüplü tarafından sekiz ay süre ile başbakanlık konutu olarak da kullanıldı. Yapının ilk tasarımı Türkiye’nin ilk mimarlarından Muhittin Güreli’ye ait.

Eski Kavaklıdere evi yapısı korunarak yenilenen bina, çelik konstrüksiyon askı sistemiyle 5 katlı hale getirildi. 1000 metrekare üzerinde konumlanan binanın giriş katında kadın ayakkabı, çanta, aksesuar, eşarp ve çikolata, 1 ve 2’nci katlarda kadın, 3 ve 4’üncü katlarda ise erkek bölümleri bulunuyor.

2

Haberin Devamı