Spor Valencia Mehmet Topal'ı tanıttı

Valencia Mehmet Topal'ı tanıttı

Paylaş
Valencia Mehmet Topal'ı tanıttı

La Liga takımlarından Valencia, Galatasaray'dan transfer ettiği ve 5 sezonluk sözleşme imzalattığı Mehmet Topal'ı bugün basına tanıttı

Valencia Kulübü’nün resmi internet sitesinde bile "Türk örümcek" lakabıyla tanıtılan Mehmet Topal, kulübün resmi satış ofisinde düzenlenen basın toplantısında İspanyol gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İspanyolca'yı henüz bilmemesine rağmen herhangi bir iletişim sorunu yaşamayacağını söyleyen Topal, "İspanyolcayı en kısa zamanda öğrenmek istesem de İngilizce biliyorum ve takım arkadaşlarım ve teknik heyetle iletişim kurmakta sorun olacağını sanmıyorum" dedi.

Bu sezon birçok transfer teklifi aldığını, ancak her zaman hoşuna giden İspanya’yı ve Valencia’yı seçtiğini söyleyen Türk futbolcu, "Valencia ile en yükseğe ulaşmayı umuyorum" dedi.

Valencia Kulübü Başkanı Manuel Llorente de, "Topal, takımı bu sezon güçlendiren transferlerden biri oldu. Valencia ile büyümek isteyen ve bizimle olmak isteyen futbolcular istiyoruz.

Topal, Türkiye’de önemli bir futbolcu, büyük hedefleri var ve inanıyorum ki bizim de hedeflerimize ulaşmamıza yardımcı edecek ve birlikte büyüyeceğiz" diye konuştu.

EN İYİ MAÇ LIVERPOOL-GALATASARAY

Öte yandan Valencia kulübünün internet sitesinde yayınlanan kısa soru-cevaplı bir testte Topal, favori takımının ve yaşanacak kenti "Valencia", favori futbolcusunu ise "Zinedine Zidane" olarak söyledi.

Favori içeceğini "Su", favori kitabını "Türk tarihi üzerine bir kitap", hoşlandığı müziği de "Rahatlatıcı chill out" olarak ifade eden Topal, profesyonel futbol hayatındaki en iyi maçı "Şampiyonlar Ligi’nde Galatasaray’ın Liverpool’a karşı kaybettiği 3-2’lik maç", en iyi golünü ise "Dinamo Bükreş’e karşı attığı gol" olarak gösterdi.

Topal, yeni formasını üzerine giyerek kameralar karşısında poz verirken, Türk futbolcunun henüz hangi numarayı alacağına karar vermemesi dikkat çekti.

David Villa, David Silva gibi futbolcularını satan Valencia, yeni sezon için Mehmet Topal dışında Ricardo Costa, Tino Costa, Feghouli ve Soldado’yu kadrosuna dahil etti.

Haberin Devamı