Gündem Vali Coş: Tatlı yiyelim, tatlı konuşalım

Vali Coş: Tatlı yiyelim, tatlı konuşalım

Paylaş
Vali Coş: Tatlı yiyelim, tatlı konuşalım

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Adana Emniyet Müdürlüğü'nün "Hizmette Engel Yok" projesi kapsamında her polis merkezine bir tekerlekli sandalyenin dağıtıldığı törende engelli çocuklarla yakından ilgilendi. Vali Coş, Türk bayrağı dağıttığı çocuklara tatlı ikram etti

Adana'daki 10 Kasım Atatürk'ü anma etkinlikleri sırasında ‘Allah belanı versin’ diyen bir vatandaşa ‘Alın şu gavatı’ diyen Vali Hüseyin Avni Coş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ‘Valiyi yedirmeyiz’ açıklamasının ardından ilk kez basının karşısına çıktı. Vali Coş, Emniyet Müdürlüğü'ndeki törende bayrak dağıttı, engelli çocuklarla fotoğraf çektirdi. Bir kız çocuğunun söylediği 'Osman Ağa' şarkısına gülümseyen Vali Coş, "Tatlı yiyelim tatlı konuşalım" diyerek törene katılanlara tatlı ikram etti.

Çukurova Kalkınma Ajansı'nın “2012 Yılı İş Koşulları ve Yaşam Kalitesinin İyileştirilmesi, Küçük Ölçekli Altyapı ve Mali Destek Programı” çerçevesinde Emniyet Müdürlüğü ve Seyhan Belediyesi ile ortaklaşa hazırlanan “Hizmette Engel Yok” projesinin tanıtım programı Vali Coş'un katılımıyla Adana Emniyet Müdürlüğü hizmet binası bahçesinde gerçekleştirildi.

Vali Coş, polis mangasını selamladıktan sonra engelli çocuklar ve aileleri ile yakından ilgilendi. Coş, engelli çocuklarla bir süre sohbet edip onlara Türk bayrağı dağıttı. Coş, daha sonra yaptığı konuşmada, Türkiye'de engellilerin birinci sınıf vatandaş olduğunu, onlara daha iyi hizmet edilmesi için kamu kuruluşlarının ve sivil toplum kuruluşlarının seferber olduğunu söyledi.

ELLERİYLE İKRAM ETTİ

Konuşmanın ardından ilçe emniyet müdürlerine Coş tarafından tekerlekli sandalye verildi. Artık ilçe emniyet müdürlüğüne gelen engelli ya da yaşlılar tekerlekli sandalye ile polis merkezine alınacak.

Törenin ardından Vali Coş ile Adana Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, tekerlekli sandalyeye iki çocuğu bindirerek ikram yapılan alana getirdi. Coş, burada engelli çocuklara elleriyle tatlı ikram etti. Bir engelli çocuğun üzerine tatlı düşünce Vali Coş ıslak mendil ile çocuğun kıyafetini sildi. Coş, "Tatlı yiyelim tatlı konuşalım" dedikten sonra engelli çocuklar, Vali Coş'a şarkı söyledi.

İHA

2