Gündem Vali'den flaş 'Müjdat Gezen' açıklaması

Vali'den flaş 'Müjdat Gezen' açıklaması

Paylaş
Vali'den flaş 'Müjdat Gezen' açıklaması

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Müjdat Gezen Sanat Merkezi’ne saldıran kişinin herhangi bir terör bağlantısı olmadığını söyleyerek, "Alkollü bir şahıs. Minibüs şoförü. Araştırmamız devam ediyor" dedi

Kadıköy’deki Müjdat Gezen Sanat Merkezi 20 Şubat günü gece yarısı kundaklanmıştı. Olay sonrası çalışma başlatan İstanbul Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube ekipleri, güvenlik kameralarından 1 kişiyi tespit etmişti. Yapılan operasyonla 39 yaşındaki Mehmet Ali A., Sancaktepe’deki evinde gözaltına alınmıştı.

FACEBOOK'TA ŞOKE EDEN PAYLAŞIMLAR

Gözaltına alınan Mehmet Ali A.'nın, 20 Şubat'ta sosyal medya hesabından "Allah'ın sopası yok ki gözüne soksun soysuz! Müjdat Gezen Sanat Merkezi gece cayır cayır yanıyordu, Osmanlıya dil uzatırsa geberir gider. Beter olsun" diye mesaj paylaştığı ortaya çıktı.

Mehmet Ali A., sanat merkezindeki yangından sonra paylaştığı bir fotoğrafının altına ise "K.... çocuğunun tamamı yansaydı keşke" diye yazmış. Aynı fotoğrafın altına, "Osmanlı torunu sayesinde bu makam ve mevkiye getiren halk yakmasını da bilir. 'Hayır' dedi diye değil, Osmanlı torununu bir o... gibi çok hoşuma gitti, yav bana gönder ..... demesinden dolayı kızıyorum" mesajını da paylaşmış.



İLK İFADESİNDE OLAYI İTİRAF ETTİ

Mehmet Ali A., ilk ifadesinde "Müjdat Gezen’in Osmanlı padişahlarından Abdülhamit Han’ın torununa hakaret ettiği için buna tepki olarak yaptım. Alkollü olduğum için bunun etkisiyle olayı gerçekleştirdim" dedi.

TEK BAŞINA YAPMIŞ

Olayı tek başına yaptığını söyleyen Mehmet Ali A., "Olay gecesi 23.00 sıralarında tek başına evden çıktım. Evdekilere biraz dolaşıp geleceğimi söyledim. Dışarı çıktıktan sonra önce bir benzin istasyonuna giderek elimdeki pet şişeye benzin aldım. Olay yerine geldim. Elimdeki benzini binanın dış çephesine döktükten sonra ateşe verdim" dedi.

'EVİME DÖNÜP UYUDUM, PİŞMANIM'

Olay sırasında binanın boş olduğunu düşündüğünü söyleyen Mehmet Ali A.’nın "Alevler etrafı sarınca oradan ayrıldım. Evime döndüm. Hiçbir şey olmamış gibi yatıp uyudum. Pişmanım" açıklamasında bulundu.

VALİ ŞAHİN: TERÖR BAĞLANTISI YOK

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Müjdat Gezen Sanat Merkezi’ne saldıran kişinin herhangi bir terör bağlantısı olmadığını söyleyerek "Alkollü bir şahıs. Minibüs şoförü. Araştırmamız devam ediyor" dedi. (Hürriyet)


Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ni kundaklayan kişi yakalandı



Müjdat Gezen: Bu saldırı terör suçuna giriyor



Yeni Akit'in Müjdat Gezen paylaşımına tepki yağdı