Gündem Vali ile milletvekili alanda tartıştı!

Vali ile milletvekili alanda tartıştı!

Paylaş
Vali ile milletvekili alanda tartıştı!

Aydın'da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları gergin başladı. CHP milletvekili Fatih Atay ile Vali Hüseyin Avni Coş arasında 'neden geç kaldın' tartışması yaşandı

Aydın’daki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına Vali Hüseyin Avni Coş ile CHP Milletvekili Fatih Atay arasındaki tartışma damgasını vurdu.

Selamlaşma sırasında CHP’li Atay’ın 10 dakika geciken Vali Coş’a elini uzatmayıp “neden geç kalıyorsunuz?” diye çıkışması ortamı gerdi. Protokol üyelerinin önünde tartışan Vali Coş ve Atay’ı, Aydın Garnizon Komutanı Tuğgeneral Arif Çetin sakinleştirmeye çalıştı. CHP’li Atay, Vali Coş’a daha önce kendisine ‘ördek’ dediği için tavır koyduğunu söyledi. Vali Coş ise böyle bir söz kullanmadığını savundu.

Aydın’daki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları olaylı başladı. Saat 08.30’da Atatürk Meydanı’nda yapılacak çelenk koyma törenine, Vali Hüseyin Avni Coş 10 dakika gecikti. Selamlaşma sırasında, Aydın CHP Milletvekili Fatih Atay’ın Vali Coş’a elini uzatmayıp “neden geç kalıyorsunuz?” diye çıkışmasıyla ortam elektriklendi.

Atay’ın daha önce defalarca polemik yaşadığı Vali Coş’a ayrıca, “Sen hükümetin valisisin, devlet töreninde ne işin var. Sana o ördeğin de hesabını soracağım” diye laf attığı öne sürüldü. Vali Coş’un da “Tören alanında bu tür diyaloglar olmaz. Bir sorun, sıkıntı varsa hesap sorma yeri mahkemedir” karşılığını verdiği belirtildi.

Birkaç metre ötedeki Aydın Belediye Başkanı CHP’li Özlem Çerçioğlu’nun ise tepkisiz bir şekilde izlediği Vali Coş ile CHP’li Atay arasındaki gerginlik, birkaç dakika sonra Aydın Garnizon Komutanı Tuğgeneral Arif Çetin’in araya girmesiyle sona erdi. Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla İstasyon Meydanı’ndaki etkinliklere geçildi. Buradaki etkinliklere de katılan ikilinin yan yana gelmemeye gayret ettiği gözlendi.

Tartışmanın ardından DHA’ya konuşan CHP Aydın Milletvekili Fatih Atay şunları anlattı:

“Daha önce Aydın Valisi’ni yapmış olduğu uygulamalar nedeniyle bir basın toplantısı yaparak eleştirmiştim. Kendisi bana verdiği cevapta, ‘ördek’ demişti. Ben de bir milletvekiline ördek demenin ne demek olduğunu, bunun hesabını ilk karşılaşmamda soracağımı söylemiştim. Bu o açıklamalardan sonra ilk karşılaşmamızdı. Kendisi devletin valisi olmadığını, hükümetin valisi olduğunu her zaman göstermiştir. 30 Ağustos bir devlet törenidir. Bu devlet töreninde kendisinden devletin valisi olmasını istedim. Kendisi hükümetin valisi olduğunu söyledi. Ben de kendisine ‘burada ne işin var’ deyip, burada bir devlet töreni yapıldığını anlattım. Kendisine bana ördek demesinin hesabını sordum. Defalarca ördek demediğini söyledi. Bunu inkar etti, tartışma yaşandı. Kendisine Aydın'ın padişahı, kralı olmadığını, herkesin haddini bilmesi gerektiğini söyledim.”

‘BİZ HAVADA BULUT DEDİK, O ÖRDEK ANLADI’

Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş ise, milletvekilinin kişisel sorunlarını yansıtmak istediğini belirterek şunları söyledi:
“Törenin saygınlığı çerçevesinde, normal olamayan bir davranıştı. Bu tür konuların konuşulacağı yer tören alanı değildir. Onun yaptığı törene ve bayrama saygısızlık anlamı taşıyor. Onun açıklamaları kendi üslubunu ortaya koymaktadır. Biz ‘havada bulut’ dedik, o kendisine ördek denildiğini iddia ediyor. Ben öyle birşey demedim. Benim üzerimden siyasi rant üretmeye çalışıyor. Kendisi benim muhatabım değil. Tören alanında bu tür diyaloglar olmaz. Bir sorunu, bir sıkıntısı varsa hesap sorma yeri mahkemedir. Orada hesaplaşırız. Yaptığı yanlış bir davranış. Normal olmayan bir davranış.”

BASIN TOPLANTISI YAPMIŞTI

Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş ile CHP, MHP teşkilatları ve Belediye Başkanı CHP’li Özlem Çerçioğlu arasında, kısa süre önce çeşitli konularda tartışmalar yaşanmıştı. MHP teşkilatının astığı pankartın indirilmesi, belediyenin işlettiği Özel İdare’ye ait aşevinin boşaltılması, Başkan Çerçioğlu’nun korumalarının geri çağrılması ve belediye araçlarına ceza kesilmesi kentte tansiyonu yükseltmişti. Ayrıca, Vali Coş’un kentteki çok sayıda kişiyi fişlediği iddiaları gündeme getirilmişti. CHP Milletvekili Fatih Atay da düzenlediği bir basın toplantısıyla Vali Coş’a tepkisini dile getirmişti.

Önder YILDIRIMCAN- Hüsnü ALTINDİŞ/ AYDIN (DHA)

2