Gündem Vali itiraf etti: Gavat demişim

Vali itiraf etti: Gavat demişim

Paylaş
Vali itiraf etti: Gavat demişim

Atatürk'ü anmak için 10 Kasım'da düzenlenen törenler sırasında kendisini protesto eden bir vatandaşa 'gavat' dediği ileri sürülen Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, "Gavat değil, kavas demiş olabilirim" demişti. Eleştiri oklarının hedefi olan Vali Coş sonunda 'gavat' dediğini kabul etti

Adana’da 10 Kasım Atatürk’ü anma törenlerinde arbede yaşandı. Vali Hüseyin Avni Coş aleyhine sloganlar atılınca Vali'nin yanıtı "Allah belanı versin diyen o gavatı al" oldu. Vali Coş, daha sonra açıklama yaparak 'Gavat' demediğini ancak 'kavas' demiş olabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

İÇİŞLERİ İNCELEME BAŞLATTI

Vali Coş'un sözlerinden İçişleri Bakanı Muammer Güler de rahatsız olduğunu açıkladı ve inceleme yaptırdığını belirtti.

İŞTE O ANLAR

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer13029","13029","201311","13029-79013.jpg");

ÖNCE GAVAT SONRA MARJİNAL

Dün yaptığı açıklamada slogan atan grubu 'marjinal' olarak nitelendiren Vali Coş, "Toplumumuzda herkes görüş ve düşüncelerini açıklayabilir ama bunların yeri resmi törenler değildir" dedi.

'GÖRÜNTÜLERİ İZLEYİNCE FARK ETTİM'

Ancak son gelinen noktada Vali Coş, 'gavat' dediğini kabul etti. Vatan Gazetesi'nden Murat Çelik'e konuşan Vali, önce kavas dediğini sandığını ama daha sonra görüntüleri izleyince ağzından o kelimenin çıktığını farkettiğini söyledi. Vali, ''İstemeden ağzımızdan çıkmış bir kelime ama halka değil o küfürbaz şahsa yöneliktir'' ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

>>'GAVAT' GÖZALTILARINA CEZA YAĞDI