Gündem Vali özlemi!

Vali özlemi!

Paylaş
Vali özlemi!

Tokat'a bağlı Semerci köyü sakinleri köylerine 15 yıl aradan sonra gelen Valiyi karşılamak üzere uzun kuyruk oluşturdu.

Tokat’ta İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan ’Geleceğe bir ışıkta bizden’ projesi merkeze bağlı Semerci İlköğretim okulunda uygulandı. Semerci köyünde düzenlenen tanıtım programına Vali Şerif Yılmaz’da katıldı. 15 yıl aradan sonra ilk kez bir valinin geldiği Semerci köyünde, yaklaşık 150 kişilik bir kuyruk Vali Şerif Yılmaz’ı köy girişinde karşıladı.

Haberin Devamı

Köylülerden bazıları ilk defa Vali gördüklerini belirtirken köye en son 1996 yılında şehit cenazesine katılmak için dönemin Valisi Ayhan Çevik’in geldiği ifade edildi. Vali Şerif Yılmaz’ı gördükleri için heyecanlı olduklarını belirten köylüler, köye destek istedi.

Okul bahçesinde yapılan tanıtım toplantısına Vali Şerif Yılmaz, Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş, Ak Parti il Başkanı Eyüp Eroğlu, daire müdürleri, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından gerçekleşen programda konuşan Tokat Valisi Şerif Yılmaz proje kapsamında 3-6 yaş grubu 204 çocuğun yaşam standartlarının yükseltilmesini hedeflendiği açıkladı. Proje ile ayrıca ailelere okul öncesi eğitim ve sağlık, hijyen konularında eğitim verileceğini söyleyen Vali Yılmaz, şöyle dedi:

Haberin Devamı

"Proje kapsamında verilecek kurslar için iki okul öncesi öğretmeni, beslenme, sağlık ve hijyen konusunda eğitim verilecek bir doktor, eğitimler süresince gerek ailelerin çocuklarına yaklaşımlarıyla gerekse çocukların psikomotor ve psikososyal gelişimleriyle ilgili görüşmeler yapacak olan bir psikolog ve bir sosyal hizmet uzmanında oluşan 5 kişilik bir eğitim ekibi oluşturulmuştur. Eğitimler ikişer aylık dönemler halinde 4 ay sürecektir. Her dönemde 30 aile eğitim alacaktır. Eğitimler sonrasında katılımcı ailelere katılım belgesi verilecektir."

Yapılan konuşmanın ardındın Vali Yılmaz, öğrencilere kendi elleriyle yaş pasta ikram etti.

Mustafa TURAPOĞLU/TOKAT, (DHA)