Gündem Vali'den 'grevi bitirin' çağrısı

Vali'den 'grevi bitirin' çağrısı

Paylaş
Vali'den 'grevi bitirin' çağrısı

Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, orman ürünleri fabrikasında çalışan 380 işçinin, işverenin sendika ile toplu sözleşme görüşmelerine oturmaması nedeniyle 27 Ocak'tan bu yana yaptığı grevin bitmesi için taraflara çağrı yaptı

Ağaç İş-Sendikası’nın örgütlü olduğu SFC Orman Örünleri Fabrikası’nda, işçilerin istediği zammı vermek istemeyen işveren, toplu sözleşme görüşmelerine katılmayınca, sendika grev kararı aldı. Geçen 27 Ocak’tan bu yana fabrika önünde nöbetleşe bekleyen 380 işçi, grevi sürdürüyor. Vali Günaydın, işçilerin greviyle ilgili açıklama yaptı. Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Birliği genel kurulunda konuşan Vali Günaydın, şöyle konuştu:

"Bu kadar yeter. Buradan çağrıda bulunmak istiyorum. Her iki tarafla da görüşüyorum. İnşallah yapmış olduğumuz çağrılara cevap verecekler. Biran önce bu grevin sona ermesi gerekiyor. Çünkü bunun sadece orada çalışan işçi kardeşlerimize değil, aynı zamanda esnafımıza da kayıplara neden olduğunu görüyoruz. Bu kayıpların gerek ilimiz ekonomisi, gerek ülke ekonomisi için daha büyük boyutlara gelmemesi için herkesten fedakarlık bekliyoruz. İnşallah yakın zamanda sizlere müjdeli haberi veririz diye düşünüyorum."

Gürkan YILMAZ/ KASTAMONU, (DHA)