Gündem Vali'den taş gibi ağır isyan

Vali'den taş gibi ağır isyan

Paylaş
Vali'den taş gibi ağır isyan

Hakkari Valisi Muammer Türker, kentin Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda Türkiye sonuncusu olmasının nedenlerini taş gibi ağır bir sitemle şöyle dile getirdi

'Olaylar eğitimi aksatıyor’

Hakkari Valisi Muammer Türker, dün kentin Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) Türkiye sonuncusu olmasının nedenlerini ‘taş gibi ağır’ bir sitemle dile getirdi.

Vali Muammer Türker, terör örgütü PKK’nın kentte sıkça düzenlediği gösterilere dikkat çekerek “Taş atılan bir yerde, taşın altında, gaz kokusu altında eğitim olur mu? Şu an her ikisi bizde fazlasıyla var” dedi.

Vali Türker, kepenk kapatma olaylarını hatırlatarak “Çocuk dershaneye gidecek, birileri engel oluyor. Kepenklerle birlikte dershane de kapanıyor. Eğitim aksıyor” diye konuştu.

‘Öğretmenler taşlanıyor’

Birçok öğretmenin Hakkari’deki olaylardan huzursuz olduğu için doğru dürüst hizmet veremediğini belirten Vali Muammer Türker, “Öğretmenlerimizi kendi öğrencileri taşlıyor.

Bu durumda öğretmenleri burada ne kadar tutabilirsiniz? Çocuklarımıza yardımcı olması için psikolog getiriyoruz. Bir grup geliyor orada propaganda yapıyor” diye konuştu.

Vali Türker sözlerini şöyle sürdürdü: “Kendimizi kandırmamıza gerek yok. Hakkari’nin ulaşımı zor, coğrafyası çetin. Sosyal imkanları yok. Yani bunun gibi dünya kadar sorun var. Üstüne bir de bu olaylar var.”