Siyaset 'Valiliği miting için kullandılar'
Paylaş
'Valiliği miting için kullandılar'

Kılıçdaroğlu, eline geçen belgede, Nevşehir Valiliği'nin 'Resmi plakalı araçların plakalarını sökeceksiniz, Recep Bey'in mitininge gideceksiniz' dediğini söyledi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim çalışmaları kapsamında Aydın’da halka seslendi.

Haberin Devamı

43 günde 78’inci mitingini gerçekleştiren Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Biz halkın mitingini yapıyoruz, devlet mitingini değil, halkın mitingini yapıyoruz. 12 Haziran’da inşallah, halkın iktidarını bulacağız. Aydın’ın yiğit insanları, burası, bereketli toprakları bulunan, dağlarından yağ akan, ovalarından bal akan bir kentimiz. Mazotun litresini 1.5 lira yapacağız. Çiftçinin faiz ve borcunu tamamen sileceğiz. TARİŞ’i eski görkemli günlerine kavuşturacağız, çiftçinin dostu olacak. TARİŞ’i Ege’de güçlü kılacağız.

Biz cebimizi değil halkı düşünüceğiz, Siyasetçinin değil, halkın zengin olmasını düşüneceğiz. Devlet mitingini yapan AKP. Bütün resmi araçları tahsis ediyor, belediye otobüsleriyle bedava taşıyorlar, memurları zorla miting alanına götürüyorlar. Bakınız, bir belge var. Bir vali “Resmi plakalı araçların plakalarını sökeceksiniz, Recep Bey’in mitingine gideceksiniz' diyor. Resmi dairelere Nevşehir Valiliği Özel Kalem’i yazıyor. İstanbul’da her şey bedava. İzmir’de de bedava. Yeter ki Recep Bey’in mitingine git.

Haberin Devamı

Ne yaparsa yapsınlar CHP’nin oyu yükseliyor. AKP’nin düşüyor. Kanıt istiyorlarsa Aydın meydanına baksınlar. Temeli 1923 olmayanın hedefi 2023 olamaz. 2023 bizim. 1920’lerde Samsun’a çıkışla başlayan, Hasan Tahsin’in attığı ilk kurşunla başlayan ulusal bağımsızlık savaşımızda, “köylü milletin efendisidir' dediler. Peki 2011’de ne oldu. Allah aşkına 2011'de Başbakan ne söyledi köylüye. “Ananı da al git' dedi.

Biz, CHP olarak 1923’ün ruhuna sahibiz. Kuvayi Milliye ruhu var, özgürlük, demokrasi istiyoruz. Köylü milletin efendisidir. CHP’nin de onurudur. Aydın’dan bütün köylülere sesleniyorum. Size hakaret eden Recep Tayyip Erdoğan’a hesabını sorun. Recep Bey’in ezberi bozulacak. Onun ezberini bozdum, şifresini çözdük, kimyasını da bozduk, o da ağzını bozdu. Ne olacak bunun hali. “Zonguldak Üniversitesi’ni biz kurduk' dedi. Dilinin ucuna gelse 1453’te biz vardık. İstanbul’un fethini de biz yaptık diyecek."

NTVMSNBC