Gündem Valiliği sarsan fuhuş iddiası

Valiliği sarsan fuhuş iddiası

Paylaş
Valiliği sarsan fuhuş iddiası

Adana'da bir güzellik salonunda fuhuş yapıldığı iddiası ile başlatılan soruşturmada, vali yardımcısı ve emniyet amirinin fuhuş yapılan yeri koruma altına aldıkları iddia edildi

Geçen ay, Amerikalıların yoğun olarak bulunduğu İncirlik Beldesi’nde bir güzellik salonunda fuhuş yaptırıldığı iddiası ile güzellik merkezinin sahibi S.T. dahil 3 kadın gözaltına alınıp, savcılıktaki ifadelerinden sonra serbest bırakıldı.

POLİS MEMURLARI, KADINLARLA İLİŞKİDE

Ancak teknik takipte elde edilen bazı bilgiler Cumhuriyet Savcılığı ve polis tarafından detaylı biçimde incelendiğinde, fuhuş merkezinin bir vali yardımcısı ile o dönemde İncirlik Polis Merkezi Amiri K.Ö.’nün koruması altına alındığı, menfaat sağladıkları, bazı polis memurunun da kadınlarla ilişkisi olduğuna ilişkin bilgilere ulaşıldı.

Yaklaşık bir aydır devam eden incelemeler sonunda, Vali Yardımcısı N.G. ile ilgili soruşturma dosyadan ayrılarak, hakkında işlem yapılabilmesi için Valiliğe gönderilmesine karar verildi. Diğerleri ile ilgili olarak da önümüzdeki günlerde fezleke hazırlanarak, mahkemeye sevk edilmeleri bekleniyor.

VALİ YARDIMCISI HAKKINDAKİ İDDİALAR

İddialar arasında, Vali Yardımcısı’nın fuhuş merkezinden parasal menfaat sağladığı, emniyet amirinin kadınlarla ilişkisi olduğu, rahatça fuhuş yapılabilmesi için işyerinin korunduğu yer alıyor ve bu konuda telefon konuşmaları bulunuyor.

Adana Valisi İlhan Atış, bu konudaki iddialar ve elde edilen diğer bilgilerin Cumhuriyet Savcılığı tarafından incelendiğini belirterek, “Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturmasını bitirip, fezleke hazırlamasını bekliyoruz.

Varsa bir kanunsuzluk ve etik dışı durum, gereken yapılacaktır. Şu anda başka birşey söylenemez” dedi. Adana Emniyet Müdürü Salih Kesmez de, “Söz konusu iddiaları içeren bir tahkikat yapıldığını, sonucunun beklendiğini” söylemekle yetindi.