Gündem Valilik dergisi kapağında dopingli pehlivan!

Valilik dergisi kapağında dopingli pehlivan!

Paylaş
Valilik dergisi kapağında dopingli pehlivan!

Valiliğin bastırdığı derginin kapağına dopingli pehlivan Ali Gürbüz'ün fotoğrafı konulunca Vali Duruer açıklama yaptı: Kasıt olması mümkün değil

Edirne Valisi Hasan Duruer, Edirne Valiliğinin bastırdığı Edirne Dergisi’nin kapağında dopingli olduğu için altın kemeri elinden alınan Ali Gürbüz’ün fotoğrafının yer almasına ilişkin, "Derginin kapağındaki fotoğraf Ali Gürbüz’ü ön plana çıkarmak için basılan bir fotoğraf değildir. Bunda bir kasıt olması mümkün değildir zaten. Önemli olan Kırkpınar’dır" dedi.

Duruer, Basın Yayın Enformasyon İl Müdürlüğünün polisevinde düzenlediği, "2013 Değerlendirme" toplantısında, 2013’te kentte yapılan çalışmaları değerlendirdi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin "Son üç yılın başpehlivanı Ali Gürbüz’ün dopingli çıkması nedeniyle altın kemeri alınmıştı. Edirne Valiliğinin çıkardığı derginin kapağında Ali Gürbüz’ün fotoğrafı yer alıyor. Acaba bir yanlışlık mı oldu?" sorusuna Duruer, şu yanıtı verdi:

"O fotoğraf, Kırkpınar’a atıf yapılması amacıyla basılmış olan bir fotoğraftır. Derginin kapağındaki fotoğraf Ali Gürbüz’ü ön plana çıkarmak için basılan bir fotoğraf değildir. Bunda bir kasıt olması mümkün değildir zaten. Önemli olan Kırkpınar’dır."

AA