Yaşam Van'da donan su borularına düdüklü tencere yöntemi

Van'da donan su borularına düdüklü tencere yöntemi

Paylaş
Van'da donan su borularına düdüklü tencere yöntemi

Başkale ilçesinde evlerine gelen su şebekesinin donması üzerine vatandaşlar ilginç yöntemlere başvurmak zorunda kaldı

Günlerdir suları akmayan vatandaşlar, su borularındaki buzu çözebilmek için piknik tüpü ve düdüklü tencere kullandı. Düdüklü tencereden sağladıkları buharı boruya doğru tutan vatandaşlar, şebekedeki sorunu çözdü.

PİKNİK TÜPÜ VE DÜDÜKLÜ TENCERE YÖNTEMİ

Başkale merkeze bağlı Yeni Mahalle’de yaşayan Nihat Kaya ile İbrahim Koç, bölge etkili olan aşırı soğuklar nedeniyle evlerine gelen içme suyu şebekesinin donduğunu ifade etti. İlçedeki çetin kış koşullarının evlerine gelen şebekeleri devreden çıkardığını ifade eden Nihat Kaya, sorunu çözmek için piknik tüpü ve düdüklü tencere kullanmaya karar verdiklerini anlattı.



"2 PİKNİK TÜPÜ HARCADIK"

Nihat Kaya, şöyle konuştu: "Türkiye’nin en yüksek yerleşim yeri olan Başkale’de kış çok sert geçmekte. Birçok evin suyu donarken bazı vatandaşlar araç havası, kompresör veya ateş yakarak bu boruları çözmeye çalışmakta. Kompresör ve araç havası soğuk estiği için borularda donma yapar. Ateş yakıldığında ise borular ısınarak yanar. Biz düdüklü tencereyi denedik. Tüpe içi su dolu düdüklü tencereyi bıraktık. Kaynayan suyun buharı borulardan geçerek borulardaki donu çözdü. Çeşme suyumuz artık akıyor. 10 metrelik donan boru için 2 piknik tüpü harcadık." Bu yöntem sayesinde su sıkıntısı yaşamadıklarını belirten Koç ise buharlı müdahalenin diğerlerine borulara zarar vermediğini ve daha erken çözüm getirdiğini ifade etti.

AA

Haberin Devamı