Spor Van Gaal'e göre şampiyonluk mucize

Van Gaal'e göre şampiyonluk mucize

Paylaş
Van Gaal'e göre şampiyonluk mucize

İngiltere Premier Lig takımlarından Manchester United'ın Hollandalı teknik direktörü Louis van Gaal, bu sezon şampiyonluk için mucizeye ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Geçen yıl ligi 7. sırada bitiren, hazırlık maçlarındaki umut vadeden futbola karşın sezona Swansea City karşısındaki 2-1’lik yenilgiyle başlayan "Kırmızı Şeytanlar"ın teknik patronu Van Gaal, İngiliz basınına yaptığı açıklamada, Barcelona ve Bayern Münih’teki ilk sezonunda şampiyonluğa ulaşmasına rağmen devralınan bir takımla şampiyon olmanın çok zor olduğunu belirtti.

Takımda istikrarın önemine değinen 63 yaşındaki teknik adam, "Bayern ile yaptığım bir mucizeydi, çünkü kadroda istikrar yoktu. Barcelona’nın başına geçtiğimde ise Bobby Robson ile kazandıkları 3 kupa vardı. Yani kadrosu oturmuş bir takımdı. United’daki sorun, kadro seçimindeki dengesizlik. 9 numara diyebileceğimiz beş, 10 numara pozisyonunda da altı futbolcu var ama yeterli sayıda savunma oyuncusu yok. Kabul etmek gerekirse bu sezon şampiyonluğu kazanmak mucize olur. Fakat bu imkansız olduğu anlamına da gelmiyor" ifadelerini kullandı.

AA

Haberin Devamı