Gündem Van sallandı

Van sallandı

Paylaş
Van sallandı

Van'ın İran sınırında bulunan Saray ilçesinde önce 4.6, ardından da Özalp ilçesinde 3.3 büyüklüğünde depremler meydana geldi

Can kaybına yolaçmayan depremler korku ve paniğe neden olurken, bu ilçelerde halk bir süre evlerine giremedi. Boğaziçi Üniversitesi Kandlli Rasthathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nden alınan bilgiye göre, merkez üssü Van’ın Saray İlçesi’nde saat 20.57’de 4.6 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Haberin Devamı

İlk olarak 4.7 olarak açıklanan ancak daha sonra düzeltilen bu sarsıntıdan 3 dakika sonra saat 21.00’de bu kez merkez üssü Van’ın Özalp İlçesi’nde 3.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Depremler, İran sınırında bulunan Saray ve 15 kilometre uzaklıkta bulunan Özalp’te korku ve paniğe neden olurken, Van kent merkezinde de hissedildi.

Saray ve Özalp’te korkuyla dışarı koşan vatandaşlar, bir süreliğine evlerine giremedi. Van Valisi Münir Karaloğlu, Saray ve Özalp ilçelerinde kendilerine ulaşan herhangi bir olumsuzluğun bulunmadığını belirtirken, köylerle de tet tek irtibat kurulmaya çalışıldığını söyledi.

Vali Karalığlu, şimdilik bir olumsuzluğun bulunmadığın, sadece depremin şiddetiyle bazı evlerde eşyaların devrildiğinin bilgisinin kendilerine ulaştığını belirtti.

Haberin Devamı

Osman BEKLEYEN/VAN, (DHA)