Gündem Van'da askeri araca kanlı pusu: 1 şehit, 3 yaralı

Van'da askeri araca kanlı pusu: 1 şehit, 3 yaralı

Paylaş
Van'da askeri araca kanlı pusu: 1 şehit, 3 yaralı

Van'ın Saray ilçesi kırsalında, askeri araca, pusu kuran terörestlerce askeri araca düzenlenen silahlı saldırıda 1 asker şehit oldu, 3 asker yaralandı

Van’ın Saray İlçesi’ne bağlı Örenburç Köyü yakınlarında pusu kuran teröristlerin yaylım ateşi sonucu askeri araçtaki 1 asker şehit oldu, 3 asker de yaralandı. Yaralı askerler ambulansla Van Asker Hastanesi’ne getirilirken bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Haberin Devamı

Saldırı, bugün saat 21.00 sıralarında Saray İlçesi’ne yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Örenburç ile Keçikayası köyleri arasında meydana geldi. Keçikayası Köyü’nden Örenburç Köyü’ndeki piyade birliğine giden askeri araç, teröristlerce pusuya düşürüldü. Teröristlerin, uzun namlulu otomatik silahlarla açtığı ateşe, askerler de anında karşılık vekrdi. Yaklaşık 10 dakika süren çatışmada, 1 asker şehit olurken, 3 asker de yaralandı.

Yaralı askerler helikopterle Van Asker Hastanesi’ne getirilerek tedavi altına alındı.

Çatışmanın yaşandığı bölgeye, Öreçburç Piyada Birliği ile Saray İlçesi’nden çok sayıda asker sevk edildi. Karanlıktan yararlanarak kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede geniş çaplı oyerasyon başlatıldı.

Haberin Devamı

(DHA)