Gündem Van'da KCK'ya 12 tutuklama

Van'da KCK'ya 12 tutuklama

Paylaş
Van'da KCK'ya 12 tutuklama

Van'da KCK'ya 12 tutuklama

Terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olan Kürdistan Topuluklar Birliği'nin Türkiye Meclisi'ne (KCK/TM) yönelik yapılan operasyonlar kapsamında Van'da gözaltına alınan 14 kişiden 12'si, yaklaşık 16 saatlik yargılamanın ardından tutuklanarak cezaevine kondu.

Haberin Devamı

24 Aralık'ta 9 ilde eşzamanlı yapılan operasyonlar kapsamında Van'da, Mezopotamya ve Serhat Kültür merkezleri ile 15 ev ve işyerinde arama yapılmış 15 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlardan birinin ifadesi için Diyarbakır'a gönderilmesinin ardından gözaltına alınan 14 kişi, dün Emniyet'teki sorgularının ardından Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Adliye'ye sevk edildi.

Geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye getirilen 14 kişiden 1'i savcılık tarafından serbest bırakılırken, 13'ü tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. Yaklaşık 16 saat süren mahkemenin ardından MA, EA, KP, FA, MSG, MA, KC, ZK, YT, TS, RÖ, CK'ye tutuklama kararı çıktı. Mahkeme RE'yi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı. Tutuklu 12 kişi Van İpekyolu Devlet Hastanesi'nden sağlık kontrolünden geçirildikten sonra F tipi cezaevine gönderildi.

Haberin Devamı

Sanıklar hakime ifade verirken, yaklaşık 100 kişilik grup da dışarda halaylar çekip, ateşler yakarak mahkeme sonucunu bekledi.

DHA