Türkiye (Son Dakika) Van'daki rehine krizinin ayrıntıları belli oldu

Van'daki rehine krizinin ayrıntıları belli oldu

Paylaş
Van'daki rehine krizinin ayrıntıları belli oldu

Van'da dün bir banka şubesini basan ve 7 kişiyi rehin alan saldırgan tam 9 saatlik operasyon sonrası ikna edildi. Borçlu olduğu kişilerle görüştükten sonra kendisine getirilen parayı rehinelere dağıtan Veysel Y., soygun girişimini kanserden hayatını kaybeden babasının tedavi borcu için yaptığını söyledi

Van’daki bir banka şubesine gelerek banka çalışanlarını rehin alan Veysel Y’yi ikna etmek için polis ekipleri, zanlının eşine, ailesine, çocukluk arkadaşlarına ve borçlu olduğu kişilere ulaştı. İl Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan’ın yönettiği operasyonda, rehinelerin sağlıklı bir şekilde tahliye edilmesi ve hiçbir olumsuzluğun yaşanmaması için çalışma yürütüldü.

Haberin Devamı

Dün saat 17.00 sıralarında bankada rehin alma olayıyla ilgili yapılan ihbardan kısa süre sonra bölgeye ulaşan ekipler, çevrede bekleyen vatandaşları bölgeden uzaklaştırarak yolu araç ve yaya trafiğine kapattı. Banka şubesinin bulunduğu bölgede geniş güvenlik kordonu oluşturulurken, özel harekat polisi ve keskin nişancılar da bölgede konuşlandırılarak hazır bekletildi.

500 BİN TL İSTEDİ

Tüm ihtimallerin en ince ayrıntısına kadar değerlendirildiği operasyonda, ilk etapta eylemcinin kimliği belirlenerek banka görevlileri ve uzlaştırmacı polisler aracılığıyla iletişime geçildi. Babasının tedavisi sırasında yaşadığı borçlanma nedeniyle eylemi gerçekleştirdiğini söyleyen Veysel Y, kendisiyle irtibata geçen polislere 500 bin lira para istediğini iletti. Eylemciyle iletişimi kesmeyen, yemek, su ve diğer ihtiyaçlarını temin eden ekipler, bu sırada bankanın başka bir şubesinden getirdiği 500 bin lirayı da bir çanta içinde ulaştırdı.

Haberin Devamı

EŞİNİ EVE GÖNDERİP GÖRÜNTÜLÜ KONUŞMA YAPTI

Bu sırada ikna edilmesi için eşinin banka şubesine getirildiğini öğrenen Veysel Y, buna karşı çıkarak eşinin 10 dakika içinde evine götürülmesini isteyerek, götürülmemesi durumunda rehineleri öldüreceğini iddia etti. Eşiyle evden görüntülü olarak konuştuktan sonra sakinleşen eylemci, daha sonra amcasıyla görüştürüldü ancak ikna olmadı. Veysel Y’yi ikna edebilecek tüm ihtimalleri araştıran Emniyet Müdürlüğü ekipleri, askerlik ve çocukluk arkadaşlarına ulaşarak görüştürdü ancak bundan da sonuç alınamadı.

POLİS ALACAKLILARA ULAŞTI

Rehin alma olayından 3 saat sonra iki bayan rehineyi serbest bırakan Veysel Y, kendisine verilen 500 bin liranın 280 binini de bu kadınların çantasına bırakarak borçlu olduğu kişilere vermelerini istedi. Serbest bırakılan rehinelerin durumu polise anlatmasının ardından ekiplerin ulaştığı alacaklılar, telefonda Veysel Y. ile görüştürülerek parayı aldıklarını ve borçlarının kalmadığını söyledi.

KALAN PARAYI REHİNELERE DAĞITTI

Zanlı, kalan parayı da bankadaki rehinelere dağıttı. Banka şubesindeki rehinelerin durumundan haberdar olmak amacıyla güvenlik kamerası görüntülerini takip eden polis ekipleri, Veysel Y’nin kameraları kırmasının ardından, şube içindeki bir telefonun IP numarasından içeriden kısa süre sesli takip yaptı. Banka şubesinin ikinci katında saklanan bazı görevliler de polisle mesajlaşarak içerideki durum hakkında bilgi verdi.

Haberin Devamı

İL EMNİYET MÜDÜRÜ DEVREYE GİRDİ

Tüm imkanların seferber edildiği operasyonda son alarak operasyonu yürüten İl Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan devreye girerek, zanlıyla konuşmaya başladı. Uzun süren ikna çalışmasının ardından sakinleşen Veysel Y, Karaaslan’ın çabasına daha fazla direnmeyerek teslim olacağını söyledi. Bu görüşmelerin ardından içeri girerek eylemciyle banka şubesinden çıkan Karaaslan, 9,5 saat süren operasyonu başarıyla yöneterek can kaybı ve hiçbir olumsuzluk yaşanmadan eylemi sonuçlandırdı.

"MÜDÜRÜMÜN DE YANIMA BİNMESİNİ İSTİYORUM"

Gözaltına alındıktan sonra emniyete götürülmek için araca bindirilen Veysel Y’nin "Müdürümün de yanıma binmesini istiyorum" talebini kırmayan Karaaslan, eylemcinin yanına binerek Asayiş Şube Müdürlüğü’ne geçti. Sağlık kontrolünden geçirilen Veysel Y, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecek.

Haberin Devamı

AA