Gündem Vanlı Özcan'ın gözleri de Van kedisi gibi

Vanlı Özcan'ın gözleri de Van kedisi gibi

Paylaş
Vanlı Özcan'ın gözleri de Van kedisi gibi

7 yaşındaki Özcan Hasar, değişik renkli gözleriyle okulun maskotu haline geldi

Van'ın Muradiye İlçesi Yavuzselim İlköğretim Okulu birinci sınıf öğrencisi 7 yaşındaki Özcan Hasar, değişik renkli gözleriyle okulun maskotu haline geldi. Bir gözü mavi diğeri kahverengi olan Hasar'ın gözleri Van kedilerinin gözlerine benziyor.

Haberin Devamı

Yavuz Selim mahallesinde yaşayan Hasar ailesinin 4 çocuğunun en küçüğü olan Özcan Hasar'ın gözlerinin birinin mavi diğerinin kahverengi oluşu, ilçede ilgi odağı oldu. Okulu ziyaret eden Kaymakam Metin Esen, Hasar'ı görünce "Bu çocuğun gözlerinde lens mi var?" demekten kendini alamadı.

GIPTA İLE BAKIYORUZ

Okul Müdürü İhsan Keskin göz renkleriyle Van kedisini andıran Özcan Hasar'ın kendi okullarında olmasından dolayı çok memnun olduklarını söyledi. Keskin, "Özcan geçen yıl bize geldi. Anaokulunu burada okudu. Bu yıl ise birinci sınıfa devam ediyor. Bizim için mutluluk verici bir olay oldu. Özcan'ı özel yapan gözlerinin rengidir. Bizde gıpta ile kendisine bakıyoruz. Öğrencimiz 8 yıl boyunca bizim okulumuzun maskotu olacak. Sadece Van kedisine özgü olduğunu bildiğimiz tek gözlülük Van insanlarına da özgü olan bir duruma gelmiş" dedi.

AYRICALIK TAŞIYOR

Haberin Devamı

Öğretmeni Mukaddes Şimşek, sınıfta çok sessiz ve kendi halinde bir öğrenci olduğunu belirterek. "Biz kendisini çok seviyoruz. Başka bir şehirde değil de Van da olması ve aynı Van kedisi gibi çok güzel gözlere sahip olması ayrıcalık taşıyor" diye konuştu

Seracettin SEÇKİN / MURADİYE (Van)