Dr. Haydar Dümen Varsa yoksa kızlık zarı
HABERİ PAYLAŞ

Varsa yoksa kızlık zarı

Kızların en büyük takıntısı, korkusu kızlık zarı. Öylesine beyinlerine kazınmış ki ardı arkası kesilmeden olmadık sorular soruyorlar. Çevreden duydukları her şeyden etkileniyorlar. Aynı sıkıntıyı erkekler de çekiyor. Gençler, biraz bilgilenin ve artık kafanızda yaşattığınız zar kâbusuna son verin. Vaktinden önce de bir şeyleri yaşamayı kalkmayın...

GÜNÜN SORULARI

Eşiminki bana küçük geliyor. 5 aylık evliyim. Daha önce bir başkasıyla birlikte olmuştum. Şimdi eşimin cinsel organı bana küçük geliyor, tatmin olamıyorum. Bunu ona da söyleyemiyorum. Acaba ne yapabilirim?

CEVAP

Sevgili okurum, kimsenin huyu huyuna tüyü tüyüne benzemezmiş. Zaten benzeseydi fabrikadan çıkmış fason mallara dönerdik. Birçok özelliğimizi de kaybederdik. Erkek organlarında bu fark çok ileri gitmiştir. Hepsinin huyları değişiktir. Bir çocuğu eğitmek ona söz geçirmekten daha kolaydır! Çocuk yemeğini yemese başka bir yiyeceği yer. Bu dik baş organın inadı tuttu mu Nuh der, peygamber demez. Üstelik koordinatları farklıdır. Eğrisi doğrusu, en önemlisi sahibine uyup onun isteklerini dinlemesidir. İyi de kimi zaman yerinden kıpırdamayıp sahibine kök söktürür. Bir de bunların acelecileri vardır. O muhabbette tokalaştıktan sonra “Hadi bana müsade” der, yuvasına gider. Grev yapmış elemana döner. Sevgili okurum, seç seç al diyeceğim ama neyi diyeceğimi bilmediğim için benzetme yapacağım. Fırtınanın esintisi böyle başlıyor. Sonra fırtına kasırgaya dönüşüyor, yuvaları yıkıp geçiyor. İlk ilişkin öyleymiş, eşinin de böyleymiş. Buna sözüm tatlının üzerine turşu yememeli. Bor’un pazarı geçti diye Niğde’ye heveslenme. Eşeğini kazığa bağla, o ufak dediğin nesnenin marifetlerini öğren. Kesin mutlu olacaksın. Öğrenmek için de bir uzmanın gitmenin yolunu bulacaksın.

[[HAFTAYA]]

Haberin Devamı

Benim kuş uyanmak bilmedi

23 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilişkiye girdik, 3-4 dakikada boşaldım. Biraz dinlenince ikinci kez birlikte olmak istedik. Benim kuş uyanmak bilmedi. Kız arkadaşım çok uğraştı ama bana mısın demedi. İkinci sefer aynısı olur mu?

CEVAP


İlk heyecanlar, ilk aşklar böyledir. ‘Ne umdum ne buldum’ kuralı bu konularda sürprizlere hep gebedir. Erken boşalma depo vanasının erken açılmasıdır. Erkeğe “Hayda” demek kalır. O an için yaşanan bu beklenmedik organın kalleşliğini kafaya takınca sorun da sürer gider. Bu konuda bir benzetme yapayım: Ağustos sıcağında kadın susamış, içi yanıyor. Adamın elinde bir bardak buzlu limonata var. Kadına uzatıyor. Kadın içip kanacak ve “Oh be” diyecek. Ne var ki bir yudum içince adam bardağı kadının elinden alıveriyor. Bir, üç, beş hep böyle. Kadın sonunda şunu demek istiyor: “Adamım şu limonatayı ver, kana kana içeyim. Ya da bana hiç gösterme, razıyım.” Erken boşalmanın bizdeki oranı yüzde 40. Gençlik yıllarındaki olumsuzluklar ve mastürbasyondan kaynaklanıyor. Bu konuda kafaya fazla bir şey takmayın. Bir süre bu kadarmış deyip üstüne gitmeyin. Sonraki ilişkilerinizde daha rahat edeceksiniz. Kız arkadaşının ölüyü canlandırmaya benzer telaşı var ya adeta cenazeye mevlüt okumuş. Her zaman, daima ilkinde kozunuzu oynayın. İkinciye kendinizi zorlamayın.

**

Haberin Devamı

Devamlı uzuyor

16 yaşındayım. Penisim gün geçtikçe büyüyor. Şu anda 21 santim. Ne yapmalıyım? Ne olur bana bir akıl verin.

CEVAP


Sevgili okurum, gençlik ve ergenlik döneminde elbette bedende bazı değişimler olur. Bu değişimleri içine sindirmen gerekiyor. Çok önemli bir eksiklik ya da fazlalık olursa doktora gideceksin. Penisinin büyümesine gelince; biz onu durduramayız. Sen ona fazla dokunma.

Bisikletten düşmüş

Arkadaşım 6 yaşındayken bisikletten düştü. Çamaşırına belli belirsiz kan gelmiş. Bu durum kızlık zarını etkilemiş midir?

CEVAP


Değerli okurum, arkadaşının kızlık zarına bir şey olmadı. O gördüğü kan, genellikle nazik bölgenin dış yapılarıyla ilgilidir. Kızlık zarı içeridedir. Bu tür düşmelerden bozulmaz.

Haberin Devamı


Kızlarla bir türlü yakınlaşamıyorum

24 yaşındayım ve çalışıyorum. Bu yaşıma kadar hiç sevgilim olmadı. Maddi gücüm yerinde, yakışıklıyım ama penisim 11 santim. Kızlarla yakınlaşmaktan hep
korkuyorum. Ne olur bana yol gösterin.

CEVAP


Değerli okurum, yolun aydınlık, temiz, iki taraflı ağaçlık. Yandan da deniz görünüyor. Yol değil, mübarek Boğaz manzaralı sahil yolu. Her şey güzel, her şey normal. Penisin de normal. Sana göre, doğa sana her şeyi armağa etmiş de 1-2 santim kısa hesap etmiş. Ama doğaya göre normaldir.

Mastürbasyon yapmak sakıncalı diyorlar

15 yaşındayım. Her gün mastürbasyon yapıyorum. Artık bu işte usta oldum sayılır. Sizce sakıncalı mı?

CEVAP


Usta, bu yaşta bu ustalık keşke derslerinde ve ailene sevginde olsaydı. Hadi bakalım, yıka elini, ayağını kirletme orayı burayı. İyi beslen, haftada 3 kere sana izin var. Eğer sıklıkla devam edersen bu konu seni zorda kor, haberin ola.

Yırtılmış mıdır?

17 yaşında kızım. Bir hafta önce erkek arkadaşımla ilişkiye girdik. Benden kan geldi. Sizce kızlık zarım yırtılmış mıdır?

CEVAP


Büyük bir olasılıkla yırtılmıştır yavrum. O kan, gökten yağmur gibi oraya damlamadı. Ama gene de ufak bir ihtimal zedelenme olabilir. Eğer evlilik için bu
soruyu soruyorsan evlendiğinde de kanama şansın olabilir. Hadi hayırlısı.

Etekli bir kız görünce

15 yaşındayım. Etekli bir kız gördüğümde gözümü alamıyorum. Hep mastürbasyon yapmak istiyorum, normal mi?

CEVAP


Sevgili okurum, arada bak ama çaktırmadan, ayıp etmeden. Arada bak ama bu bakmaları saplantı haline getirirme. Mastürbasyon yapmayı düşünüyorsan tabii ki
evine gider, arada bir yaparsın.

İlişkiye giremiyorum

27 yaşında kızım. 1 yıl kadar önce erkek arkadaşımla ilişkiye girdik. Daha sonra ayrıldık. Ben kızlık zarımı diktirdim. Şimdi yine birlikteyiz. Bir kere daha onun
olmaya karar verdim. Ama bir türlü ilişkiye giremiyoruz. Vajinam çok dar. Bu sorunu nasıl aşabiliriz? RUMUZ: PAPATYA

CEVAP


Sevgili papatya, erken açıp erken kapanmışsın. Rumuzunu papatya değil de akşam sefası koysaydın daha iyi olurdu. Kadın doğum uzmanına başvurman,
tedavi şeklini orada aramanı öneriyorum.

Canım yanıyor

24 yaşında kadınım. Eşim bana ilişki sırasında ne kadar nazik davransa da ilişkiden sonra çok acı hissediyorum. O gün içinde bir daha eşimle birliktelik
yaşayamıyorum. Canım çok yanıyor. Acaba bunun tedavisi var mıdır?

CEVAP


Sevgili okurum, önce bir jinekolojik muayene şart. Orada hafif bir iltihap ya da mantar yoksa bu acının çaresi var. Önce bu bilgiyi edin, yeniden bize dön.

Sürekli mastürbasyon yapıyorum

15 yaşındayım. Sorunum sürekli cinsel isteğimin olması. Bu neden sürekli mastürbasyon yapıyorum. Bu normal mi?

CEVAP


Değerli okurum, yaşın çok küçük. İki şeye önem vermek zorundasın. Bir bedenin gelişsin, iki geleceğe yönelik donanımın. Bütün bunlara eşit zaman dilimi
ayarla. Fırsat buldukça mastürbasyon yaparsın amma ölçüleri ortada tut.

Kızlık zarı kanadı mı?

17 yaşındayım. Erkek arkadaşımla parmağını vajinama soktu. O sırada kan geldi eve gidip baktığımda iç çamaşırımda kan lekesi vardı. Kızlık zarım bozuldu mu?

CEVAP


Değerli okurum, kızlık zarın zedelendi. Umarım norma cinsel birleşme sırasında kanar. Belki de başka bir yerden kan gelmiştir. Bütün bunlar uzaktan bilinmez.
Bana göre unut bu yaşadığın olayı. Daha çok küçüksün. İlerleyen yıllarda çok merak edersen gerekli muayene yapılır.

GÜNÜN SÖZÜ
Gökyüzünün maviliğine bakın, orada kendinizi görmeye çalışın. Denemeye değer. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder