Gündem Varto-Karlıova yolunu kapatanlara müdahale

Varto-Karlıova yolunu kapatanlara müdahale

Paylaş
Varto-Karlıova yolunu kapatanlara müdahale

Muş Varto ile Bingöl'ün Karlıova ilçeleri arasındaki karayolunu ulaşıma kapatan PKK yandaşlarına güvenlik kuvvetleri müdahale etti. Güvenlik güçlerine direnildiği müdahale sırasında 3 kişi yaralandı

PKK yandaşları tarafından 2 gündür kapalı tutulan Varto-Karlıova karayolunun açılması için güvenlik güçlerince operasyon başlatıldı. Molotofkokteyli, havai fişek ve taşla saldıran göstericilere biber gazıyla müdahale edilen olayda 2 kişi yaralandı.

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer20329","20329","201408","20329-173179.jpg","1", "0","Varto-Karlıova yolunu kapatanlara müdahale");

Alınana bilgiye göre, Muş’un Varto ilçesine 15 kilometre uzaklıktaki Leylek köyü mevkisinde Varto-Karlıova karayolunu kapatan PKK yandaşlarına, güvenlik güçlerince operasyon düzenledi. Operasyonda, dün akşam yakılan yakıt tankeri kaldırılarak yol trafiğe açıldı. Ancak yolun ilerisinde bulunan 2 aracı daha ateşe veren göstericiler, yolu tekrar kapattı.

Daha sonra molotofkokteyli, havai fişek ve taşla saldıran göstericilere basınçlı su ve biber gazıyla müdahalede bulunuldu. Olayda yaralanan 2 gösterici kaldırıldığı Varto Devlet Hastanesi’ne yapılan ilk müdahalenin ardından Muş Devlet Hastanesi’ne getirildi.