Ekonomi Varyap Metropol İstanbul'dan çekiliyor mu?

Varyap Metropol İstanbul'dan çekiliyor mu?

Paylaş
Varyap Metropol İstanbul'dan çekiliyor mu?

Yurt içindeki projelerinde dünyanın çok uluslu firmalarıyla işbirliği...

Yurt içindeki projelerinde dünyanın çok uluslu firmalarıyla işbirliği yapan Türkiye’nin önde inşaat şirketlerinden VARYAP’ın bugünlerde mali sıkıntı yaşadığına dair kulağımıza fısıldanınca doğrusu şaşırdık.

Haberin Devamı

Sonuçta, inşaat sektöründe bir taş yerinden oynarsa gerisini siz düşünün. Duyumumuz VARYAP’ın GAP İnşaat’la birlikte yürüttüğü Metropol İstanbul’dan çekilmek üzere olduğu yönündeydi.

Halbuki satışta yüzde 70 seviyesini aşan proje, hem sektörün hem de İstanbul’un itici gücü olan Ataşehir’in değerini yükseltip, her iki şirketin prestijine büyük oranda katkıda bulunuyor. Süleyman Varlıbaş ve ekibi şirketinin mali krizini aşmak için bir taraftan fon arayışına girerken,diğer yandan proje ortağı GAP İnşaat’ın yöneticileriyle bir araya gelmiş ve ‘payımızı alıp çekilelim’ teklifinde bulunmuş. Son dakikada sağlanan fonla sayesinde de VARYAP, GAP İnşaat ile sürdürdüğü ortaklığı proje sonlandırılana kadar devam kararı almış. Sonuçta Kasım ayı başındatop kale direğine çarpıp sahaya dönmüş…

Haberin Devamı

Doğrusu VARYAP ve benzeri şirketlerin mali sıkıntıya girip bunu aşamama gibi bir çıkmaza sürüklenmesi sadece bu gibi şirketleri değil,sektörün tüm dinamiklerini olumsuz etkileyecektir. Metropol İstanbul gibi devasa projelere imza atan patron konumundaki Emlak Konut GYO’nun piyasaya verdiği güven kadar, şirketlerin iç disiplini de kamuoyunca yakından takip ediliyor. Burada akıllara gelen soru ise VARYAPgibi önemli bir şirketin nasıl olup da dara düşmesi ! Süleyman Bey, şirketin yaşadığı sıkıntıları aşmak için kısa sürede fon desteği almasaydı ne olurdu acaba? Bu arada Metropol İstanbul’da işlerin yolunda olduğunu da hemen belirtelim. Proje yatırımcıların ilgisini görmeye devam ediyor. Zamanında da teslim edilecek.

http://emlakguncel.com.tr