Gündem Vatan Caddesi törenleri ertelendi

Vatan Caddesi törenleri ertelendi

Paylaş
Vatan Caddesi törenleri ertelendi

Hava muhalefeti nedeniyle yarın Vatan Caddesi'nde düzenlenecek 29 Ekim törenleri 31 Ekim Pazar gününe ertelendi

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, hava muhalefeti nedeniyle yarın Vatan Caddesi'nde düzenlenecek 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerinin 31 Ekim Pazar gününe ertelendiğini söyledi.

Haberin Devamı

Ayrıca Valilikten yapılan bir açıklamada, kentte devam etmekte olan sağanak yağışın yarın sabah saatlerine kadar devam edeceği belirtilerek, İstanbullular fırtına ve yağışın oluşturabileceği muhtemel olumsuzluklara karşı uyarıldı.

İstanbul Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nce yapılan açıklamada, şöyle denildi:

“Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nün 28.10.2009 tarihli Meteorolojik Uyarısı ile İlimiz genelinde devam etmekte olan sağanak yağış ve rüzgarın öğle saatlerinden itibaren kuvvetlenerek etkisini arttırmasının beklendiği bildirilmektedir.

İl genelinde poyraz fırtınası ile birlikte görülecek çok kuvvetli yağışların 29 Ekim Cuma günü sabah saatlerine kadar devam edeceği ve akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi beklenmektedir. İlgili Kurum ve Kuruluşlar fırtınanın ve yağışın oluşturabileceği muhtemel olumsuzluklara karşı tedbirli olmaları yönünde uyarılmışlardır.

Haberin Devamı

Açıklamada vatandaşların dikkat etmeleri gereken konular ise şöyle sıralandı:

* Fırtınanın etkisiyle birlikte bina ve çatılardan düşebilecek materyallere karşı dikkatli ve tedbirli olmaları,
* Özellikle amatör denizciler ile balıkçılar ve küçük teknelerin denize çıkmamaları, beklenen fırtına nedeniyle teknelerinin bulundukları mahalde gerekli tedbirleri almaları,
* Daha önce su baskını problemi ile karşılaşılan bölgelerde yaşayan vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları, bulundukları bölgede sorun teşkil edebilecek durumları en yakın sorumlu kamu kuruluşlarına bildirmeleri,
* Su tahliye yolları, dere kenarı gibi riskli alanlara araçlarını park etmemeleri,
* Trafiğe çıkmadan önce hava ve yol durumu ile ilgili haberleri takip etmeleri,
* Bodrum katlarında faaliyet gösteren işyerlerine malzeme bırakılmaması ve çalışma yapılmaması,
* Can ve mal güvenlikleri açısından önem arz etmektedir.

Dilhun GENÇDAL/İSTANBUL, (DHA)