Siyaset Vatandaş Kemal Recep Bey'e karşı
Paylaş
Vatandaş Kemal Recep Bey'e karşı

Vatandaş Kemal Recep Bey'e karşı

‘Sıradan vatandaş gibi yaşayacağım’ diyerek CHP liderliğine aday olan Kemal Kılıçdaroğlu geçerli 1189 oyun tamamını alarak dün CHP’nin 7’nci genel başkanı oldu. Kılıçdaroğlu kurultay konuşmasında Başbakan Erdoğan’dan ‘Recep Bey’ diye söz etti. Kılıçdaroğlu genel başkan olarak ilk röportajı POSTA’dan Candaş Tolga Işık’a verdi ve şunları söyledi:

Haberin Devamı

‘KONUŞMAYI TEK BAŞIMA HAZIRLADIM’

“Konuşmamı evde tek başıma kendim yazdım. Gece 2’de bitirdim. Maaş kuyruğundaki emekliden, ataması yapılmayan öğretmene kadar çaresiz insanları liste yaptım. İnternette o meslek gruplarının sitelerine girdim. Saatlerce sıkıntılarını onların ağzından okudum. Sonra kendimce doğruları tahlil edip gerçekçi bir şekilde neler yapabileceğimi planladım. Ortaya bu konuşma çıktı.”

‘İÇİMİZDEKİ KAPLANI ÇIKARIRIZ’

“Konuşmamı sert bulanlar ‘Kılıçdaroğlu’nun içinden kaplan çıktı’ diyor. Benim için mahsuru yok. Ben şiddeti sevmem, bağırış, çağırıştan hoşlanmam. Üslubum asla Recep Bey’inki gibi nefret kokmayacak. Halk bana ‘Gandi Kemal’ dedi, ama sakın ola Recep Bey bizi sessiz sedasız oturacak zannetmesin. Bu milletin hakkını korumak için gerekiyorsa içimizdeki o kaplanı çıkarırız.”

Haberin Devamı

‘RECEP BEY’İN PATENTİ BANA AİT’

“Recep Bey esprisi konuşmamı hazırlarken aniden aklıma geldi. Başbakan’ı bugüne kadar herkes Tayyip Bey olarak tanıyordu. Ancak vatandaşlarımızın tanıdığı Tayyip Bey ile gerçeği arasında çok fark var. O yüzden bundan sonra o Tayyip Bey değil Recep Bey... Bu ismin patenti tamamen bana aittir. Bilsinler ki; anlattığım Recep Bey, tanıdıkları Tayyip Bey’in tam tersidir.”

KASKETİN VERDİĞİ MESAJ

“Baykal ile henüz görüşmedim. Kurultaydaki coşkuyu görünce mutsuz olduğuna kimse beni inandıramaz. CHP iktidara yürüyor. Buna Baykal’dan daha çok sevinecek birini tanımıyorum. Rahşan Ecevit’in bize uzattığı eli tutuyoruz. Bizimle olmak isteyen herkese kapı açık. Kasketi taktığımda salonda kopan alkış bir mesajdı. Mesajı aldım. Anadolu’ya giderken o kasket hep kafamda olacak.”