Gündem Vatandaş kime inanacak!

Vatandaş kime inanacak!

Paylaş
Vatandaş kime inanacak!

Ergenekon savcılarının “Hükümeti bitirmeyi amaçladı” diye suçladığı Dursun Çiçek için askeri savcılık “Planı tek başına hazırladı. Amacı TSK'nın itibarını zedelemekti” dedi

SUÇU ‘İRTİCAYLA MÜCADELE EYLEM PLANI’ HAZIRLAMAK

Haberin Devamı

Deniz Piyade Kurmay Albay Dursun Çiçek, AK Parti hükümeti ve Gülen Cemaatini bitirmeye yönelik olarak düzenlendiği iddia edilen “İrticayla Mücadele Eylem Planı’nı hazırlamaktan tutuklanmıştı.

Genelkurmay Askeri Savcılığı, Dursun Çiçek hakkında yürüttüğü soruşturmayı tamamlayıp dava açtı. Dursun Çiçek 20 Temmuz günü askeri hakimin karşısına çıkacak. Askeri savcılık tarafından hazırlanan 53 sayfalık iddianamede çok çarpıcı iddialarla dolu.

ASKERİ SAVCILIK: HEDEFİ TSK’YDI

İddianamede Albay Çiçek’in “Silahlı Kuvvetleri personelinin komuta kademesine yönelik güven hissini yok etmeyi, millet ile ordunun arasını açmayı, TSK’nın itibarını zedelemeyi amaçladığı” öne sürüldü.

İddianamede ‘yazı’ diye nitelenen belgeyi Çiçek’in terfi ettirilmemesine duyduğu kızgınlık sonucu, tek başına hazırladığı öne sürüldü. Dursun Çiçek için 6 yıl hapis istenirken eylem planı ile haklarında dava açılan Org. Saldıray Berk ve Başsavcı İlhan Cihaner mağdur olarak gösterildi.

Haberin Devamı

SİVİL SAVCILIK: HEDEFİ HÜKÜMETTİ

Oysa Ergenekon soruşturmasının savcıları, Dursun Çiçek’i, “Ergenekon’un talimatıyla, kaos yaratıp darbeye zemin hazırlamak için” sözkonusu belgeyi düzenlemekle suçluyor.

Savcılar, kamuoyunda ‘AK Parti’yi ve Gülen’i Bitirme Planı’ olarak da adlandırılan plan nedeniyle Dursun Çiçek’in müebbetle cezalandırılmasını talep ediyor. Ergenekon savcıların iddianamesinde, ‘İrtica ile Mücadele Planı’nı Erzincan’da uygulamaya koydukları iddia edilen Org. Berk ile Cihaner sanık konumunda.

MASUMİYETİMİ İSPAT İÇİN UZAYA DA GİDERİM

Dursun Çiçek davanın dünkü duruşmasında, Genelkurmay Askeri Mahkemesi’nde hakkında açılan dava kapsamında 20 Temmuz Salı, hakim karşısına çıkacağını belirterek, “Masum olduğumuzu orada da aktaracağız. Gerekirse Yargıtay’a da uzaya da gideriz” dedi.