Gündem Vatandaşa bunları yediriyorlar!

Vatandaşa bunları yediriyorlar!

Paylaş
Vatandaşa bunları yediriyorlar!

Gıda ürünlerine karıştırılmak istendiği öne sürülüyor 3 ton kurtlanmış kulak ve deri parçası ele geçti

Adana’da İl Tarım Müdürlüğü ekiplerinin denetimlerinde Yurtkur’a bağlı öğrenci yurdu ile bir hastanenin yemeklerinde at eti kullanıldığının belirlenmesinin ardından, bu kez, Gaziantep’te benzeri bir olay meydana geldi.

Gaziantep’in merkez Şahinbey İlçe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Karayılan Mahallesi Şehit Ali Karakaş Caddesi’ndeki 27 UV 055 plakalı kamyoneti durdurdu.

Araçta arama yapan zabıta ekipleri, 580 kilo kokmuş hayvan kulağı ve deri parçalarını görünce şoke oldu. Kokmuş ve kurtlanmış kulaklarla deri parçalarına el koyan zabıta ekipleri, bu olayın devamında, Kurtuluş Mahallesi’nde depo olarak kullanılan bir bağ evine de operasyon düzenledi.

Bu evde yapılan aramada da, yine kokmuş ve kurtlanmış büyük ve küçükbaş hayvanlara ait kulaklarla deri parçaları bulundu. Gaziantep’te çeşitli gıda ürünlerinin içerisine karıştırılarak halka yedirilmek istendiği öne sürülen 3 bin 380 kilo kokmuş-kurtlanmış kulaklarla deri parçaları veteriner hekim raporuyla imha edildi.

Şahinbey Belediyesi’nden, olayla ilgili kimlikleri açıklanmayan kişiler hakkında yasal işlem başlatıldığını, bu kişiler hakkında savcılığa da suç duyurusunda bulunulduğu açıklandı.

Gaziantep/DHA