Hayvanlar - Çevre Vatandaşlar tarafından bulunan yavru ayı biberonla besleniyor
Paylaş
Vatandaşlar tarafından bulunan yavru ayı biberonla besleniyor

Erzincan’ın Refahiye ilçesinde vatandaşlar tarafından bulunan ve Kafkas Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezine getirilen yavru boz ayıya, geceleri uyumadığı için "Gece" adı konuldu

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Erzincan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerince teslim alınan yavru boz ayının bakımı, Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rehabilitasyon Merkezinde yapılıyor.

UYKUSU GELDİĞİ ZAMAN BEBEK GİBİ UYUTUYORLAR

Yavru ayıya bakan gönüllü öğrenciler, acıkan ayıyı besleyerek uykusu geldiği zaman da bebek gibi uyutuyor. Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Doç. Dr. Erdoğan Uzlu, yaptığı açıklamada, yavru boz ayının gelişim sürecinin özenli bir şekilde takip edildiğini belirterek, "Yavru ayıya bakılması için 2 kıdemli gönüllü görevlendirdik, kendisine bir isim verdiler artık ayımızın adı, ’Gece’. Gece, her ne kadar bir hanımefendi olsa da geceleri uyumadığı için bu ismi vermişler." dedi.



DOĞAYA DÖNDÜRÜLMELERİ ZOR

Uzlu, yavru ayıların bakımlarından sonra doğaya döndürülmelerinin zor olduğunu vurgulayarak, "Günde 7-8 kere besleniyor, 1 kilogram aldı şu ana kadar, her şey yolunda gidiyor tabii annesizliğin travması üzerinde etkili, o yüzden bakıcılarına oldukça yakın duruyor. Biz burada gerçek anlamda vicdanen ve mesleki anlamda bakımını üstlendiğimiz bu hayvanlarla birebir ilgileniyoruz. Özellikle ayılar bakıcıyla iç içe oluyor ve maalesef doğaya döndürülmüyor. Gece de 5 aylık olduktan sonra Bursa Celal Acar Yaban Hayatı Kurtarma Merkezi’ne gidecek. Umarım gündüz ışığı ile hayatına devam eder, ömrünün sonuna kadar da günleri hep aydınlık olur." ifadesini kullandı.



Erzincan’ın Refahiye ilçesinde vatandaşlar tarafından görülen yavru boz ayı, jandarma ekiplerince bulunarak koruma altına alınmış, yavru boz ayı 28 Şubat’ta Kars’a gönderilmişti.

Haberin Devamı