Gündem 'Vatandaşlar toplu taşıma araçlarını kullansınlar'

'Vatandaşlar toplu taşıma araçlarını kullansınlar'

Paylaş
'Vatandaşlar toplu taşıma araçlarını kullansınlar'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM)'da düzenlediği basın toplantısı ile İstanbul ve Marmara Bölgesi'ni etkisi altına alacak kar yağışı hakkında bilgi verdi

Topbaş, "Vatandaşlar toplu taşıma araçlarını kullansınlar. Özel araçlarını kullanacaklarsa kar lastiklerini mutlaka takmaları gerekiyor. Meteorolojiden gelen bilgilere göre, gece sıcaklığının -2’ye kadar düşmesi bekleniyor. Kar yağışının cuma günü İstanbul’u terk etmesini bekliyoruz" dedi.

>>> İSTANBUL'DA YİNE KAR ALARMI

Kadir Topbaş, AKOM’un İstanbul’un tüm bölgelerinde hazırlık yaptığını ve belediyelerin karla mücadelesinin ulaşım ile ilgili olduğunu söyleyerek, "Kar yağışı bütün İstanbul’da etkili olacak. Zaman zaman fırtınaya dönüşebilir. Vatandaşlar toplu taşıma araçlarını kullansınlar. Özel araçlarını kullanacaklarsa kar lastiklerini mutlaka takmaları gerekiyor" dedi.

KARLA MÜCADELEYE HAZIRIZ

Belediyenin çalışmalarını da anlatan Topbaş şunları söyledi: "Karla mücadelemize 860 araç ve 2 bin 460 personel ile hazırız. Belediyelerin karla olan mücadelesi ulaşım ile ilgilidir. Trafik ile ilgili sıkıntılar ile ilgilidir. Herkesin bizimle beraber hareket etmesi gerekir. Vatandaşlarımızın toplu taşıma araçlarını tercih etmeleri gerekir. 1-2 gün daha dikkatli olmaları gerekecek. Yarın sabah vatandaşlarımız karlı bir güne uyanabilirler. Daha önceki yağışlarda yollarda problem yaşayan sürücülerin genelde kar lastiği kullanmayan sürücülerden oluştuğunu biliyoruz. İstanbul’un her noktasında mücadelemiz sürecek. Daha önce toplamda ana arter ve arter olarak 3 bin kilometre alanda çalışma yaptık. Meteorolojiden gelen bilgilere göre, gece sıcaklığının -2’ye kadar düşmesi bekleniyor. Kar yağışının cuma günü İstanbul’u terk etmesini bekliyoruz. Yağışlı havanın hiçbir olumsuzluğa sebebiyet vermeden geçirilmesini dilerim."

KAR YAĞIŞI ANADOLU YAKASINDA ETKİLİ OLDU

Öte yandan beklenen kar yağışı, Anadolu yakasında akşam saatlerinden itibaren önce sulu kar şeklinde başladı. Yağışın gecenin ilerleyen saatlerinde tüm kentte etkili olması bekleniyor.

Gülseli ÖZDEMİR-Ünsal ÇAKİN/İSTANBUL,(DHA)