Gündem 'Vatansız' çilesi

'Vatansız' çilesi

Paylaş
'Vatansız' çilesi

Antalya'da yaşayan Özbek asıllı Türk vatandaşı Yelena Yelena, 2 oğlunu 13 yıldır Türk vatandaşı yapamayınca başına gelmeyen kalmadı

ÇOCUKLARINI DA GETİRDİ

Haberin Devamı

Özbekistanlı Yelena Yelena (40) bir Türk’e aşık olunca 13 yıl önce Antalya’ya yerleşti ve evlenip Türk vatandaşlığına geçti. İlk eşinden olan 5 ve 7 yaşındaki iki oğlunu da Türkiye’ye getiren Yelena, bir süre sonra Türk eşinden boşandı. Bugün 20 yaşında olan büyük oğlu Spartak Laçugin, Antalya Gazi Anadolu Lisesi’ni birincilikle bitirdi.

EĞİTİME MECBURİ SON

Ancak 18 yaşını geçtiği ve Türk vatandaşı olmadığı için Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) giremedi. Antalya Devlet Konservatuvarı’nın lise son sınıfında okuyan Sergey Laçugin (18) de, ağabeyi gibi üniversite sınavına giremiyor. Daha da önemlisi Sergey’in beynindeki tümörün tedavisi, sosyal güvencesi olmadığı için istenildiği gibi yapılamıyor.

Haberin Devamı

HAYMATLOS OLDULAR

Yelena Yelena, çocuklarının Türk vatandaşlığına alınması için başvurduğunu belirterek şöyle dedi: “Özbekistan’ın, 18 yaşından küçüklerin başka ülkenin vatandaşı olmasına izin vermediği cevabını aldım. Çocuklar 18 yaşını doldurunca tekrar başvurdum. Bu kez de Özbekistan vatandaşlığından çıkartıldıklarını öğrendim.”

‘ONLAR ARTIK TÜRK’

Çocuklarınınn vatansız (haymatlos) kaldıklarını duyunca şoke olduğunu belirten Yelena Yelena “İkisi de çok başarılı öğrenciler. Eğitimlerini sürdürmeleri ve Sergey’in sağlık sorunlarını çözebilmemiz için Türk vatandaşlığına kabul edilmelerini istiyoruz. İkisi de kendisini Türk olarak görüyor, Türkiye’yi çok seviyorlar” dedi.