Gündem Ve Ağca tahliye oluyor

Ve Ağca tahliye oluyor

Paylaş
Ve Ağca tahliye oluyor

Papa İkinci Jean Paul'e suikast girişiminde bulunan ve Abdi İpekçi'yi öldüren Ağca yarın tahliye ediliyor

Milliyet gazetesi Genel Yayın Müdürü Abdi İpekçi’yi 1 Şubat 1979’da öldüren, Papa II. Jean Paul’e suikast girişiminde bulunan ve iki ayrı gasp suçundan hükümlü olan terörist Mehmet Ali Ağca, 18 Ocak 2010 tarihinde (yarın) tahliye oluyor. Ağca’nın, tutuklu bulunduğu Sincan F Tipi Cezaevi’nden tahliye edilmesi bekleniyor.

İPEKÇİ SUİKASTINI İTİRAF ETMİŞTİ

Haberin Devamı

Terörist Ağca, İpekçi cinayetinden sonra, 25 Haziran 1979’da bir kahvede yakalanmış, olay yerinde yaptırılan tatbikatta, işlediği cinayeti ayrıntılarıyla anlatmıştı. Duruşmasının, katıldığı son celsesinde “Gelecek celsede her şeyi söyleyeceğim” dedikten sonra, tutuklu bulunduğu cezaevinden kaçan Ağca, firarından sonra Milliyet Gazetesi’ne ‘Papa’yı vurmak için kaçtığını anlatan’ bir mektup göndermişti.

AVUKATLARINA BASIN TOPLANTISI DÜZENLETTİ

Ağca’nın avukatları olduğunu belirten Gökay Çağlaralp Gültekin ve Yılmaz Aboşoğlu, 13 Ocak Çarşamba günü, müvekkillerinin isteği üzerine bir basın toplantısı düzenlemiş, Ağca’nın, ‘terörizme’ ilişkin bazı değerlendirmelerinin yer aldığı mektup ile basın toplantısının nerede, ne zaman düzenlenmesi gerektiğini belirten bilgi notunu basın mensuplarına göstermişlerdi.

AÇIK MEKTUP

Haberin Devamı

İngilizce yazılan, open letter (açık mektup) diye başlayan ve imzasız olan 2 sayfalık mektupta Ağca, şunları kaydediyor:

“Bazı gazeteciler bana şöyle sorular soruyor: 13 Kasım 1979’da Kremlin’e ait dokümanlarda Kremlin’in Polonyalı Papa’yı öldürmeye karar verdiği yer alıyor. ‘Ve sen Ali Ağca. Hapisten 25 Kasım 1979’da kaçtın. Bu iki olay arasında mantıksal bir neden ve sonuç ilişkisi var mı? Ve Kremlin, Papa’ya düzenlenen suikast girişimi için komünist Bulgar hükümetini kullandı mı? Ve Emanuela Orlandi’yi kim kaçırdı?’ Bütün bu soruları önümüzdeki haftalarda yanıtlayacağım.”

Bu arada, tahliye olduktan sonra görüşmek için Vatikan'a bir mektup da gönderen Ağca’ya herhangi bir cevabın gelmediği öğrenildi.

DHA