Bilim - Teknoloji Ve Bing, Yahoo'yu Geçti!
Paylaş
Ve Bing, Yahoo'yu Geçti!

Microsoft'un arama motoru Bing, arama motoru pazarında Google'a bir adım daha yaklaştı ve bu yoldaki engellerden biri olan Yahoo'yu ilk defa geride bıraktı!

Microsoft'un geçtiğimiz sene içerisinde internet dünyasının hizmetine sunduğu arama motoru Bing, popüler pazar araştırma firması Nielsen'e göre yayın hayatından beri ilk defa Yahoo! arama motorunu geride bırakmayı başardı ve Google'ın arkasından ikinciliğe yükseldi! Tabii ki Bing ile Google arasında halen daha %52'ye yakın fark var fakat Bing'in ikinci arama motoru konumuna gelmesi, Microsoft çalışanlarını sevindirdi. Zira Bing ekibi, yola çıktıklarında koydukları hedefe ulaşmak için önlerindeki bir engeli aşmış oldu.

Haberin Devamı

Her ne kadar Nielsen'in araştırma sonuçları böyle dese de, Hitwise ve ComScore gibi diğer popüler araştırma firmalarına göre Bing halen daha 3. sırada ve Yahoo! da 2. sıradaki yerini koruyor. Nielsen'in araştırma sonuçlarına göre son durum şu şekilde: 1. Google - %65.12. Bing - %13.93. Yahoo! - %13.14. Ask.com - %2.15. AOL - %2.0 Hitwise'a göre ise Yahoo! %14.28 ile ikinci konumdayken, Bing ise %9.87 ile üçüncü konumda. ComScore'a göre ise Yahoo! %17.1, Bing ise %11'lik bir pazar payına sahip. Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.