Spor Ve İspanya finalde

Ve İspanya finalde

Paylaş
Ve İspanya finalde

2010 Dünya Kupası'nda İspanya, Almanya'yı 1-0 yenerek tarihinde ilk kez finale çıkarak Hollanda'nın rakibi oldu

Stat: Moses Mabhida
Hakemler: Viktor Kassai (Macaristan), Gabor Eros (Macaristan), Tibor Vamos (Macaristan)

Almanya: Manuel Neuer, Philipp Lahm, Arne Friedrich, Per Mertesacker, Jerome Boateng (Dk.52 Marcell Jansen), Piotr Trochowski (Dk.62 Toni Kroos), Sami Khedira (Dk.81 Mario Gomez), Bastian Schweinsteiger, Lukas Podolski, Mesut Özil, Miroslav Klose
İspanya: Iker Casillas, Sergio Ramos, Gerard Pique, Carles Puyol, Joan Capdevila, Xabi Alonso (Dk.90 Carlos Marchena), Xavi, Andres Iniesta, Sergio Busquets, Pedro (Dk.86 David Silva), David Villa (Dk.81 Fernando Torres)
Gol: Dk.73 Puyol (İspanya)

Maça, rakip takımın yarı sahasında baskı kurarak başlayan İspanya, ilk dakikalarda daha etkili görünen taraf oldu. Topla daha çok oynayan İspanya, 6’ncı dakikada gole çok yaklaştı. Ara pasında topla ceza sahası içinde buluşan Villa, kaleyi iyi kapatan Neuer’i geçemedi.

İspanya, maçın ilk köşe vuruşunu 13’üncü dakikada Xavi ile kullandı ve iyi bir organizasyonla gole tekrar yaklaştı.

İniesta’nın, köşe vuruşunun yapıldığı taraftan ortaya sert şekilde gönderdiği topu Puyol kafasıyla auta vurdu ve İspanya öne geçme şansından bir kez daha faydalanamadı.

Almanya, ilk tehlikeli atağını, ilk şutunu çektiği 32’nci dakikada gerçekleştirdi. Bu pozisyonda Podolski’nin, kaleye oldukça uzak bir mesafeden, oldukça sert bir vuruşla gönderdiği topu Casillas zorlukla kornere çelebildi.

Almanya, ilk yarıdaki en net gol pozisyonunu 45’inci dakikada yakaladı. İlk yarının son dakikasında topla ceza sahasının içine ilerleyen Mesut Özil, topla kendi hızını iyi ayarlayamadı ve girdiği ikili mücadele kendisini yerde buldu.

Alman oyuncular penaltı itirazında bulunurken Macar hakem Kassai oyuna devam kararı verdi. Oynadığı futbolla maçın daha ilk dakikalarından itibaren Almanya’ya, kendisini daha önceki rakipleriyle bir tutamayacağının işaretini veren İspanya, baskılı ve güzel oyununu, ilk yarının tamamına yayabildi.

Almanya ise ilk yarıda organize bir ataktan uzak, golü kontraataklarla yakalamaya çalışan bir takım görüntüsü çizdi. Almanya, ikinci yarının başında daha daha derli toplu oynamaya çalışsa da 48’inci dakikada kalesinde yeni bir gol tehlikesi yaşadı.

Maça, Fernando Torres’in yerine ilk 11’de başlayan Pedro, hemen hemen orta sahada buluştuğu topla, seri çalımlar atarak ceza sahasına yaklaştı. Futbolcunun dış tarafa çıkarttığı topu Alonso sert bir şutla kale direğinin hemen yanından auta attı.

Alonso, bu pozisyonun hemen bir dakika ardından bir kez daha sert bir şutla kaleyi yokladı, ancak bu vuruş da istediği bölgeye gitmedi.

Maçın 58’inci dakikasında Almanya kalesini ablukaya alan ve rakip ceza sahasının içinde büyük bir baskı kuran İspanya, üst üste 2-3 gol pozisyonu buldu ancak skordaki denge yine bozamadı.

İspanya, baskılı oyununun sonucunu 73’üncü dakikada aldı. Bu dakikada Puyol, ceza sahasının içine gönderilen topu kafa vuruşuyla sert bir şekilde ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçiren golü attı.

Golden sonra Almanya, rakip sahadaki ağırlığını artırmaya çalıştı. İlk 70 dakikada Almanya, kontraataklarla gol ararken skordaki dengenin bozulmasının ardından roller değişti ve topla daha çok oynayan ya da oynamaya çalışan taraf Almanlar, hızlı ataklarla gol arayan İspanyollar oldu.

İspanya, 82’nci dakikada rakip savunmayı ikiye bir yakaladı. Ancak ceza sahası çizgisinin hemen iç tarafındaki bu pozisyonda arkadaşına pas vermek yerine çalım atmayı deneyen Pedro topu kaptırdı ve takımının iki farklı öne geçme şansını harcamış oldu.

Almanya, her ne kadar oyunu rakip takımın sahasına yığmaya çalışsa da son 10 dakikada da gole yaklaşan taraf yine İspanya oldu. Ancak maçta başka gol olmadı ve İspanya, sahadan 1-0 galip ayrıldı.

İSTATİSTİKLER
Almanya-İspanya

Topla Oynama Yüzdesi: 49-51
Şut Sayısı: 5-13
Kaleyi Bulan Şut Sayısı 2-5
Korner: 6-7
Ofsayt: 2-1
Faul: 9-7

3

Haberin Devamı