Sayım Çınar ve Kadınlar ve Erkekler ve Aşk...
HABERİ PAYLAŞ

ve Kadınlar ve Erkekler ve Aşk...

Sayım’ın Bavulu şehrin sıcak sokaklarında dolaşmaya devam ediyor. Cağaloğlu’nda, Beyoğlu’nda kitapların arasında dolaştım. Yayıncı dostlarımla konuşarak bu haftaki kitapları belirledim. İşte haftanın kitapları...

AŞK REHBERİ

ve Kadınlar ve Erkekler ve Aşk...

Mehmet Coşkundeniz/Destek Yayınları

Mehmet Coşkundeniz’in yeni kitabı hem aşkı tanımlamaya çalışıyor hem de aşkın sınıfsız bir duygu olduğunu anlatıyor. Yazar “Aşık olan kişiyi yüzüne bakınca anlayabiliyorum. Onlarda öyle bir gülümseme vardır ki, başka hiç kimsede bulamazsınız onu” diyor. Bu aşk rehberinde karşılaşacağınız bazı ipuçları: Kadınlar ne ister? Erkekler ne bekler? Mutlu bir ilişki için yapmanız gerekenler? Aşktan neden korkulur? Bir kalpte iki kişi olur mu? Ayrılık neden gelir? Giden sevgili döner mi? Aldatıldığınızı nasıl anlarsınız? Şiddetle seviyorum diyorsanız, neden sorgulamıyorsunuz? Aşka inanmaya devam edenleri bu kitabı okumaya davet ediyorum.

Haberin Devamı

TARİHİ ROMAN

Galaterra

F. Tansu Salman/Arkeoloji ve Sanat Yayınları

Bu kitapta M.Ö. 4. yüzyıl sonu ve 3. yüzyıl başında Anadolu ve çevresinde geçen olaylara yer veriliyor. Büyük İskender’in hüküm sürdüğü bir dönemi içeren bu kitabın amacını yazar şöyle açıklıyor: “Anadolu’ya kalıcı etkileri olduğuna inanılan, ancak tarih kitaplarında olması gerektiği kadar yer almayan olayları okuyucuya sunmak ve tarih okuma alışkanlığımızı geliştirmeye çalışmak.” Tarihi bir roman tarzında yazılan bu kitaptaki olaylar tamamen tarihsel verilere sadık kalınarak, saptırılmadan anlatılmaya çalışılmış.

FELSEFİ BİR ÖYKÜ

Lanetli Çocuk

Honoré de Balzac/Yapı Kredi Yayınları

Fransız yazar Honoré de Balzac’ın ‘Lanetli Çocuk’ adlı kitabı Yapı Kredi Yayınları tarafından ilk kez Türkçe olarak yayımlandı. Orçun Türkay’ın Fransızca’nın derinliklerinden bulup çıkardığı onca sözcüğe Türkçe ile meydan okuyarak yaptığı enfes ve cüretkâr çevirisi ile okurla buluşan kitaba Tahsin Yücel önsöz yazmış. ‘Lanetli Çocuk’, bir şiir gibi tekrar tekrar her seferinde yeni duyarlılıklar keşfedilerek okunacak bir yapıt. Her ne kadar düz bir okuma ile aile sırları, aşk, derebeyliğin acımasızlığı ve doğanın gizemleri üzerine bir roman olarak algılanabilecekse de ‘Lanetli Çocuk’ hakikaten felsefi bir öykü. Gizemli bir dille yazılmış tuzaklı bir metin, bir dehşet öyküsü bir yandan da fiziksel birleşme, ahlak, düşüncenin bilinçaltı çalışması üstüne felsefi bir düş.

Haberin Devamı

1800’LERİN RUSYA’SI

Savaş ve Barış

Tolstoy/Yayına hazırlayan: Faruk Duman/Sabri Gürses Çeviren: Zeki Baştımar/Can Yayınları

Can Yayınları, Tolstoy’un ölümsüz eseri ‘Savaş ve Barış’ı iki cilt halinde yeniden yayımladı. ‘Savaş ve Barış’, Napolyon’un Rusya’yı işgalini anlatan dev bir savaş romanı, aynı zamanda 1800’lerin Rusya’sının bir panoraması. Tolstoy, 1. cildin girişinde yer verilen önsözünde ‘Savaş ve Barış’ı yazarken hissettiklerini, yaptığı zorlu çalışmaları ve romanın geçirdiği aşamaları anlatıyor. Bu metinler, özellikle bu dev romana daha yakından, yazarının gözünden bakma fırsatı verdiği için çok önemli.

İSTANBUL ROMANI

Hiç Kimsenin Kenti

Haberin Devamı

Tolga Gümüşay/Altın Kitaplar

Tolga Gümüşay’ın yeni kitabının başkahramanı Galata. Tolga Gümüşay yeni romanı ‘Hiç Kimsenin Kenti’nde İstanbul’u yeniden keşfediyor. Gümüşay, büyük bir merak ve ilgiyle, gözlerini Galata’ya çevirmiş; onun tüm zamanlarını, insanlarını, hikayelerini, yani incelikli bir araştırma ve gözlemlerinin sonucunda edindiklerini, ustalıkla aktarıyor. Okur, romanın sayfaları arasında gezinirken, Galata’da dolaştığı hissine kapılıyor. İstanbul aşığı olanlar bu kitabı çok sevecekler.

ETKİLİ İLETİŞİM KURMA

Türkçe Konuşmanın Püf Noktaları

Rüştü Erata/Alfa Yayınları

TRT kökenli haber spikeri Rüştü Erata’nın yeni kitabı ‘Türkçe Konuşmanın Püf Noktaları’, Alfa Yayınları’ndan çıktı. Daha etkili iletişim kurma, daha iyi ve güzel konuşma çabasında olan her yaştan, her kesimden insanımıza bir kılavuz ve ön çalışma kaynağı olarak yazılan bu kitap basın yayın alanlarında çalışan ya da çalışmayı düşleyenler için de bulunmaz bir kaynak niteliğinde.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder