Siyaset Ve koltuğa oturdu
Paylaş
Ve koltuğa oturdu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün ilk kez partisinin başkanlık koltuğuna oturdu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, saat 13.00’te CHP Genel Merkezi’ne ilk kez "Genel Başkan" sıfatıyla geldi ve başkanlık makamına ilk kez oturdu. Kılıçdaroğlu daha sonra da, partinin eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ı evinde ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu, makamında gazetecilere yaptığı ilk açıklamada, elinden geldiğince bu görevi yerine getirmeye çalışacağını ifade ederek, yollarına devam edeceklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu, yarın grizu faciası yaşanan Zonguldak’a gideceğini söyledi. Oturduğu koltuğun önemini bildiğini belirten Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Bu koltuğun önemini biliyorum. Bana yüklediği sorumluluğu da biliyorum. Bu koltuğun ağırlığını olabildiğince taşımaya çalışacağım. Bu süreçte elimden geldiğince arkadaşlarımla birlikte yola çıktık. Bir iktidar koşusu başlattık, o iktidar koşusunu gerçekleştirerek CHP’yi iktidar yapmak ve Türkiye’yi içinde bulunduğu çıkmazdan çıkarmak istiyoruz.”

'GÖMLEĞİN FİYATI HAKKINDA BİLGİM YOK'

Kurultayda giydiği gömlekle ilgili sorulan soruyu yanıtlayan Kılıçdaroğlu, kurultaydan bir gün önce yaptığı alışveriş sırasında o gömleği aldığını, fiyatı ve markası hakkında bir fikri olmadığını söyledi.

Kılıçdaroğlu daha sonra da, partinin eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ı evinde ziyaret etti. Kılıçdaroğlu'nu taşıyan “TBMM 45” plakalı araç, saat 14.25'te Baykal'ın evinin bulunduğu Beysukent Angora Evleri'ndeki siteye geldi. Ziyarette CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin de hazır bulundu.

Görüşmenin ardından Kılıçdaroğlu görüşmeyle ilgili gazetecilere bir açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

-Kendisini çok iyi gördüm kutladı bizi kurultaydan son derece memnun. Bizi kutladı. Hiçbir kırgınlık yok.

-Bazı önerileri oldu. Onları dikkate alacağız.

-Kendisine "sık sık gelebilir miyim" dedim. Onur duyarım dedi.

-Son derece güzel keyifli, çay kahve içtik, Olcay Hanım ikramlarda bulundu. Güzel bir sohbet oldu.

-Kurultayı yakından izlemiş onu da gördük. Görüşlerini aldık. Çok memnun olduk.

Haberin Devamı