Spor Ve sahne yıldızların

Ve sahne yıldızların

Paylaş
Ve sahne yıldızların

Dünya Basketbol Şampiyonası, Türkiye'nin ev sahipliğinde bugün başlıyor. Birbirinden ünlü yıldızların boy göstereceği organizasyonda gözler Kevin Durant, Luis Scola ve Hidayet'in üzerinde olacak olacak

Türkiye’nin ev sahipliği yapacağı 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası yıldızlar geçidine sahne olacak. Her ne kadar gözler turnuvaya katılmayacak Kobe Bryant, LeBron James, Dirk Nowitzki, Andrei Kirilenko, Tony Parker, Pau Gasol gibi büyük starları arasa da dünya basketbolunun önemli isimleri Türkiye’de boy gösterecek. İşte bu basketbolculardan bazıları...

Haberin Devamı

Luis Scola/Arjantin: FIBA basketbolunun en iyi isimlerinden biri olarak görülüyor. FIBA Amerika Şampiyonası’nda 2007 ve 2009’da En Değerli Oyuncu (MVP) oldu. Houston Rockets’ın yıldızı geçen sezon 16.2 sayı, 8.6 ribaund ortalamalarıyla oynadı ve NBA’de hiçbir maç kaçırmadı.

Boris Diaw/Fransa: Fransa Milli Takımı’nda Tony Parker’ın yokluğunda en çok dikkat çeken isim Boris Diaw olarak görülüyor. Diaw, Phoenix Suns formasıyla 2006 yılında ‘’En Çok Gelişme Gösteren Oyuncu’’ ödülünü elde ederken, Fransa Milli Takımı ile 2005 Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda bronz madalya kazandı.

Dimitris Diamantidis/Yunanistan: Yunanistan’ın şampiyonada en çok güvendiği isimlerin başında tecrübeli forvet geliyor. Yunanistan’ın 2005’te Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda altın madalya kazanmasında önemli rol oynayan Diamantidis, turnuvayı asist kralı olarak tamamladı. Tecrübeli oyuncu son olarak ülkesiyle 2006 Dünya Basketbol Şampiyonası’nda gümüş aldı.

Haberin Devamı

Nenad Krstic/Sırbistan: Kısa süre önce Yunanistan ile yaptıkları maçta çıkan kavga sebebiyle manşetleri süsleyen Nenad Krstic’e 3 maç ceza geldi. 2.13’lük pivot, her rakip için büyük zorluklar yaratabilecek bir yıldız.

Kevin Durant/ABD: LeBron James, Kobe Bryant, Dwyane Wade ve Carmelo Anthony’nin yokluğunda ABD’nin lideri Kevin Durant olacak. 2010’da NBA’de maç başına 30.1 sayı ortalamasıyla oynayan ve sayı şampiyonu olan 21 yaşındaki Durant, hızı, şutları ve bitiriciliğiyle dikkat çekiyor.

Hidayet Türkoğlu/Türkiye: Türkiye’nin en önemli yıldızı hiç kuşku yok ki Hidayet. 12 Dev Adam’ın ve NBA’in yıldız ismi, 10 yıllık bir NBA kariyerine ve çok ciddi bir tecrübeye sahip. Raptors’da geçirdiği zorlu bir sezondan sonra Phoenix Suns’a katılan 2.08’lik Hido, her takımı sırtlayabilecek özelliklere sahip.