Gündem Ve sandıklar kapandı!

Ve sandıklar kapandı!

Paylaş
Ve sandıklar kapandı!

Türkiye, cumhurbaşkanı seçmek için ilk defa sandık başındaydı. Saat 08.00'de açılan sandıklar, ülkenin tümünde 17.00'de kapandı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ekmeleddin İhsanoğlu ve Selahattin Demirtaş'ın yarıştığı seçimde, ilk defa oy pusulalarında adayların fotoğrafları yer aldı. YSK'da çekilen kura sonucunda pusulanın ilk sırasında Erdoğan, ikinci sırasında Demirtaş, üçüncü sırasında İhsanoğlu'nun fotoğrafı bulunuyor.

Seçim nasıl yapılıyor

Seçimin ilk turu bugün gerçekleşti. Bu turda hiçbir aday geçerli oyların salt çoğunluğunu alamazsa 2’nci tur 24 Ağustos Pazar günü yapılacak. 2’nci tura kalınması ve 2 adaydan birinin çekilmesi halinde ise seçim referanduma dönüşecek. Halk bu tek aday için ‘evet’ ya da ‘hayır’ diyecek.

Yayın yasağı ne zaman kalkacak?

Oy verme günü saat 18.00’e kadar medya tarafından seçim ve seçim sonuçları ile ilgili haber, tahmin ve yorum yapılması yasak olacak. Saat 18.00-21.00 arasında ancak YSK tarafından seçim ile ilgili verilecek haber ve tebliğler yayınlanabilecek. Saat 21.00’den sonra bütün yayınlar serbest olacak. Ancak YSK’ca saat 21.00’den önce de yayınlar serbest bırakılabilecek.