Spor Ve söz sırası Aydınlar'da!

Ve söz sırası Aydınlar'da!

Paylaş
Ve söz sırası Aydınlar'da!

Aziz Yıldırım'ın karşısındaki en güçlü rakip olarak dikkat çeken Mehmet Ali Aydınlar, basın toplantısı düzenledi, planlarını anlattı

Fenerbahçe'de gündem bugün çok yoğundu. Sabah saatlerinde medya mensuplarının karşısına çıkan Ali Koç ve 14.00'te basın toplantısı düzenleyen Aziz Yıldırım'ın ardından, sözü Mehmet Ali Aydınlar aldı. Yıldırım'ın karşısındaki en güçlü rakip olarak dikkat çeken Mehmet Ali Aydınlar'ın basın toplantısı Four Seasons Hotel Bosphorus'ta saat 17.20'de başladı.

İşte Mehmet Ali Aydınlar'ın basın toplantısının satır başları:

BU GİDİŞE BİR SON VERMEK GEREKİYOR

* Bildiğiniz gibi 18 Eylül'de yaptığım basın toplantısında Fenerbahçe başkanlığına aday olmadığımı söylemiş, ancak bu zihniyet böyle devam ettiği sürece kararımı gözden geçireceğimi söylemiştim. Bu gidişe birilerinin son vermesi gerektiğini düşündüm ve aday oldum.

* Fenerbahçe gündemini normale geri getirmek için yola çıktık. Fenerbahçe Başkanı, düşmanlar yaratarak acı gerçekleri gizliyor. Fenerbahçe umudu, değişimi ve gelişimi hak ediyor. Fenerbahçe'de, her başarısızlıkta gündemi değiştirmek için yeni kavgalar çıkarıldı. Dile getirilmeyen gerçekleri anlatacağım.

* Dört sorun: Denetimsizlik ve hesapsızlık. Organizasyonsuzluk. Sportif başarısızlık. İletişimsizlik. Bugün Aziz Yıldırım çıkmış, 'Banka kuracağım' diyor. Fenerbahçe'nin bütün hisseleri teminat olarak verilmiş. Ekonomi bozuk. 1998'e kadar Fenerbahçe bankadan 1 tek lira kredi kullanmamıştı. Aziz Yıldırım kullanmak istedi. Ben karşı çıktım. Aziz Yıldırım, 'Fenerbahçe'yi aldığım borçla teslim edeceğim' demişti. O gün borç, 5 milyon 700 bin liraydı. Sayın Aziz Yıldırım, pazar günü seçimi kaybedince, pazartesi günü kulübü 5 milyon 700 bin lira borçla mı teslim edeceksin? Mâli durumdaki belirsizlik, anti-demokratik sistemin bir enstürmanı olarak kullanılıyor.

EFSANELER KULÜPTEN UZAKLAŞTIRILMASIN

* Fenerbahçe diğerlerine benzemez. Başkalarının hataları anlatılıyor, sorunlar kapatılıyor. Fenerbahçe'de sıkıntının tek nedeni, tek adam hegemonyasıdır. Kulübün transfer politikasını her yıl tek kişi belirliyor. Teknik adamlar, şampiyon olsalar bile görevinde kalamıyor. Hep ertelenen hayali projelerle camia oyalanıyor. Fenerbahçe'de hiçbir başarı cezasız kalmıyor. Tek adam, efsane olmuş sporcularımızı teker teker kulüpten uzaklaştırıyor. Sınırsız yetkilere sahip olan tek adam, her spordan anladığını, takımları daha iyi yönetebileceğini iddia ediyor. Fenerbahçe camiasının çok önemli yetenekleri var. Bu yeteneklerin sağlayacağı katkı tek adam yüzünden yok sayılıyor. Fenerbahçe'de teknik adamlara takım kurma ve taktik verme yetkisinin geri verilmesi gerekiyor. Fenerbahçe her yıl Şampiyonlar Ligi Ön Elem Turu'nda eleniyor, sonra transfer yapılıyor. Bu nasıl açıklanabilir? Fenerbahçeliler, artık efsanelerinin kulüpten uzaklaştırılmasını istemiyor. Allah aşkına, ezeli rakibin şampiyonluğunu bu kadar fazla görmüş başka bir Fenerbahçe Başkanı var mı?

YENİ BİR VİZYON ŞART



* Kulübümüz herkesle, her kurumla kavgalı. Fenerbahçe bunu hak etmiyor. Biz, böyle bir kulüp değiliz. Bahsettiğim sorunlara rağmen en ufak bir umutsuzluk yaşamıyorum. Durum kötü ama umutsuz değil. Fenerbahçe'nin olduğu yerde, her zaman umut vardır. Yeter ki Fenerbahçe'de ortak akıl devreye girsin. Fenerbahçemizin artık bir vizyon değişimine ihtiyacı var. Güzel günlerin çok yakın olduğunu düşünüyorum. Çözüm yepyeni bir adım atıp, yeni bir vizyon belirlemekten geçiyor.

* Aydınlar, Fenerbahçe'nin yeni vizyonunun '5 yıldızlı Fenerbahçe' olması gerektiğini açıkladı.

* Fenerbahçemizin büyük taraftarı, büyük bir parayı her yıl kulübe aktarıyor. Bu kaynağı en iyi şekilde kullanacağız. Fenerbahçe'de kimseye danışmadan kararlar alınıyor. Bu durum herkesten gizleniyor. Kongre üyelerimizi ve camiamızı gelişmelerden haberdar edeceğiz. Daha şeffaf bir yapı oluşturacağız. Herkesi dinleyeceğiz. Sürekli kontrol etme arzusu ve tek başına yönetme isteği, organizasyonun işleyişine engel oluyor. Fenerbahçemizden yetişen her değere sahip çıkacağız. Yeniden yapılanacağız. Hayali hedefler koymayacağız. Uzun vaadeli projeleri başlatıp biz burada olmasak da devam edecek projeleri ortaya koyacağız. Bu, bir bayrak yarışı olacak.

EN İYİ İSİMLERLE ÇALIŞACAĞIZ

* Fenerbahçe Spor Kulübü'nde başkanlık en fazla 3 dönem yapılabilecek. Tüzük değişikliğine gideceğiz. Artık insanların Fenerbahçe'yi şahsi malı sandıkları bir yapı olmayacak.

* Günlük başarılar değil, istikrarlı başarılar kazanacağız. En iyi isimlerle çalışacağız. Altyapıda dünyayla rekabet edeceğiz. Dünyanın en geniş 'scout' sistemlerinden birini kuracağız. Tekonolojiyi en üst düzeyde kullanacağız. Futbolda, basketbolda ve voleybolda tüm takımlarımız Şampiyonlar Ligi seviyesinde en az çeyrek final oynayacak düzeyde olacak. Kulübümüz içinde sosyal barışı sağlayacağız. Son derece çağdaş ve demokratik bir ortam sağlayacağız.

* İhraç edilen bütün üyelerimizi yeniden kulübe kazandıracağız. İhraç mekanizmasını zorlaştıracağız. Avrupa'daki imajımızı düzeltmek için yapıcı çalışmalarda bulunacağız. Camiamızla olan bağlarımızı güçlendireceğiz. Dijital medyada her konuda 1 numara olmaya çalışacağız. Ülkenin en yetkin kurumlarıyla çalışacağız.

ALEX'E İTİBARINI GERİ VERECEĞİM



* Büyük Fenerbahçe taraftarıyla bugüne göre çok daha iyi bir ilişki kuracağız. Her futbolcu, sosyal kampanyalara katılacak. Fenerbahçe sevgisini büyütmek için sosyal kampanyalar yapacağız. Çocuklarımızın gurur duyacağı bir kulüp yaratacağız. Fenerbahçemizi tüm başlıklarda Avrupa'nın ilk 5 kulübünden biri hâline getireceğiz. Fenerbahçemizi, uluslararası alanda daha yükseğe çıkaracağız. Fenerbahçe ürünleri tüm dünyada satılacak. Kolay değil ama elimizden geleni yapacağız. Hedefimizi bu şekilde koyduk. Sayın Hulusi Belgü'ye teşekkür ederim. Elini taşın altına koyarak aday oldu. Seçilirsek onun projelerinden de yararlanacağız. Şeffaf ve hesap verebilir bir kulüp taahhüt ediyorum. Tüzükte değişikliği ve iç barışı vaadediyorum. Üç büyük branşta her yıl Şampiyonlar Ligi'nde en az çeyrek final oynayacak takımlar kurmayı vaat ediyorum. Alex'e itibarını iade etmeyi vaat ediyorum. Kabul ederse ömür boyu Türkiye'de yaşayacağı bir görevde bulunabilecek.

Aydınlar, yalnızca 5 soru alacağını ve geçmişe dönük konuşmayacağını söyledi.

* Sayın Aziz Yıldırım'ın basın toplantısını izlemedim ama notlar geldi. Yanıt vereceğim.

* Aydınlar'ın basın toplantısında sözü Kazım Bayülken aldı. Kazım Bayülken: Aziz Yıldırım'ın toplantısını dinlemedim. Kendisiyle kongre pazarlığı yaptığımı ve ondan para istediğimi söylemiş. Aziz Yıldırım yalan söylüyor. Demek ki o kadar korkuyor ki, böyle yalanlara başvuruyor. Aziz Yıldırım'a destek verdiğimiz ve onu başkan yaptığımız zamanlarda bütün harcamaları Vedat Olcay yapmıştır. Aziz Yıldırım'ın söyledikleri yalandır. Kendisini müfteri ilan ediyorum. Aziz Yıldırım'ın gelişinde önemli payımız vardı, gidişinde de payımız olsun istiyorum.

* Sözü yeniden Mehmet Ali Aydınlar aldı. Aydınlar: Bizdeki gruplar, Fenerbahçe'nin siyasi partiledir, demokrasinin göstergesidir. Aziz Yıldırım hepsini bitirdi. Aziz Yıldırım'ın bana yönelttiği suçlamalara ve attığı iftiralara cevap veriyorum.

* Aziz Yıldırım'a ilişkin bir video izletiyor... Aydınlar'ın izlettiği videoda konuşan futbolcu İbrahim Akın, "Aydınlar'ı tanımam, onunla konuşmadım, hiç aynı ortamda bulunmadım" dedi.

AZİZ YILDIRIM, UTANMADAN YALAN SÖYLÜYORSUN



* Aydınlar: Sevgili Aziz Yıldırım, utanmadan yalan söylüyorsun. Koskoca Fenerbahçe Başkanı koltukta kalmak için yalan söylememeli. Hayatımda İbrahim Akın'ı ne gördüm, ne de konuştum. Aziz Yıldırım, buradaki Fenerbahçelilerle 'TÜSİAD' diye dalga geçiyorsun, utanmadan yalan söylüyorsun. Senin adına üzülüyorum. Artık yeter! Yaptığın berbat bir şeyi örtbas etmek için yaptıklarına inanamıyorum. Sana en güzel cevap pazar günü verilecek. 'O' kupa taraftarların, sahadaki sporcuların ve teknik kadronun başarılarıyla analarının ak sütü gibi hak ettiği bir kupadır. 2010/11 sezonunun kupası bugün tartışılıyorsa, bunun tek sorumlusu sensin Aziz Yıldırım!

İŞTE LİSTEDEN 10 İSİM

* Listeye girmek isteyen birbirinden değerli isimler oldu. Maalesef hepsine yer veremedim. Hepsine çok teşekkür ederim. Aydınlar, listesindeki isimleri yanına çağırıyor... İşte o isimler... Aydınlar, listesindeki sadece 10 ismi açıklayacağını söyledi. Geri kalan isimleri pazar günü açıklayacağım.

* Aydınlar'ın listesindeki ilk isim: Hamdi Akın. Nezih Barut. Şaban Erdikler. Necdet Ersoy. Recep Tanrıverdi. Nuri Tuna. Cem Topçuoğlu. Mehmet Torun. Tankut Turnaoğlu.

* Bu kulübün tüm bileşenlerini kucaklamayı ve kulübü tüm unsurları ile geleceğe taşımayı vaat ediyorum. Size yepyeni bir başlangıç ve 5 yıldızlı bir Fenerbahçe vaat ediyorum. Merak etmeyin, Fenerbahçe emin ellerde olacak.

8

Haberin Devamı