Kültür - Sanat Vedat Çetinkaya ile Türk Sanat Müziği’ne eşsiz bir yolculuk
Paylaş
Vedat Çetinkaya ile Türk Sanat Müziği’ne eşsiz bir yolculuk

Türk Sanat Müziği’nin eşsiz yorumcularından Vedat Çetinkaya’nın, Selçuker Medya ve Yayıncılık A.Ş  etiketi ve EMI – Universal Müzik Türkiye dağıtımıyla yayınlanan albümü “Vedat Çetinkaya - Altın Şarkılar” tüm müzik marketlerde!

29 Aralık Cuma günü tüm dijital platformlarda da yerini alacak olan bu arşivlik eser, Türk Sanat Müziği dinleyicileri ve her yaştan müziksever için bir başucu eseri olmaya aday! Bu muhteşem albüm, dördü enstrümantal olmak üzere 24 eserden ve 2 CD’den oluşuyor.

Kayıtları Stüdyo Marşandiz’de gerçekleştirilen “Vedat Çetinkaya - Altın Şarkılar” albümünün müzik yönetmenliği Ahmet Kadri Rizeli’ye ait. Birçok önemli müzisyenin kayıtlarında yer aldığı bu muhteşem albümde sözü – bestesi Zeki Müren’e ait ‘Şimdi Uzaklardasın’ ve bestesi yine Zeki Müren’e ait ‘Bir Demet Yasemen’ eserleri de Vedat Çetinkaya’nın yorumuyla müzikseverlerle buluşuyor!

“Gönüllerindeki zenginliklerini karşılıksız paylaşan, bu CD çalışmamda beste ve güfteleriyle beni onurlandıran değerli şair ve bestekar dostlarıma sevgi ve saygılarımı gönderiyorum” diyen Vedat Çetinkaya şunları ekledi; “Eserlerini yıllarca severek okuduğum sanat güneşimiz Zeki Müren’i rahmetle anıyorum. Türk Eğitim Vakfı ve Mehmetçik Vakfı tarafından korumaya alınan mirası ile halen musikiye hizmet vermeye devam eden Zeki Müren’i özlem ve hasretle yad ediyorum.”

VEDAT ÇETİNKAYA HAKKINDA


1943 yılında Bakırköy’de doğan Vedat Çetinkaya, 1966 yılında TRT İstanbul Radyosu’nda ses sanaçısı olarak görev almış ve Münir Nurettin Selçuk, Dr. Nevzat Atlığ, Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça, Muzaffer Birtan ve Cenan Akın gibi değerli musikişinaslardan feyz almıştır.

1996 yılından beri yönetim kurulu üyesi olduğu Şişli Musiki Derneği, Bakırköy Lisesi Mezunlar ve Mensupları Derneği, BİAD Cumhuriyet Korosu ve Ataköy Türk Sanat Müziği Korosunda musiki dersleri vermektedir.

Çeşitli yerlerde sahne çalşmaları yapmış olan ve konserler veren Vedat Çetinkaya, beste çalışmalarını da sürdürmekte olup, TRT repertuvarında çok sayıda bestesi bulunmaktadır.

Haberin Devamı