Hamit Turhan Vefasızlığın dik alası
HABERİ PAYLAŞ

Vefasızlığın dik alası

Ali Sami Yen’deki protesto uzun yıllar unutulmayacak cinstendi. Ben de taraftara hak verenlerdenim. Ancak bir itirazım var: Kaptan Arda Turan’a yapılanlar, haksızlığın, vefasızlığın, vicdansızlığın dik alasıdır.

Türkiye’nin hallerine dair daha önce de yaptığım bir benzetmeyi tekrarlama gereği duyuyorum: Bu ülke devasa bir değirmen gibidir. Sahip olduğu değerleri öğütmekte üstüne yoktur. Kırk yılda bir çıkan özel insanlar bir şekilde o değirmenin deliğinden aşağı yuvarlanır ve un ufak olarak bir çuvala doldurulur. Tarihimiz, paramparça ettiğimiz değerlerimizin hazin hikayeleriyle doludur. Son kurbanımız Arda Turan oldu. Pazar günü Ali Sami Yen Stadı’nda görülmemiş bir kıyam vardı. Son haftalarda alınan yenilgiler üzerine ayaklanan taraftar 90 dakika boyunca Galatasaray’ı protesto etti.

Haberin Devamı

GİDEN GİTTİ

Rijkaard dışında hemen hemen herkes tepkilerden payını aldı. Ben de, Sarı-Kırmızı öfkeye hak verenler kervanına katılanlardanım. Ancak bir itirazım var: Arda Turan’a yönelik suçlama ve protestolar, insafsızlığın, haksızlığın, vefasızlığın, vicdansızlığın dik alasıdır. Genç kaptanı ‘ruhsuz’ diye nitelemek için insanın sağduyudan yoksun olması gerekir. Galatasaray taraftarı sapla samanı birbirine karıştırmıştır. El birliğiyle ‘Metin Oktay Ruhu’nun son temsilcisini darmadağın etmiştir. Kristal kadeh artık toz toprak olmuştur. Toparlamak, geri dönüştürmek mümkün değil. Başını duvarlara vursan, dizlerini dövsen ne fayda? Giden, gitti...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder